Leekster schaakteams wachten nog op eerste punten

Leekster schaakteams wachten nog op eerste punten

LEEK – De schaakteams Leek 1 en het Leekster viertal zijn er de afgelopen week niet in geslaagd om de eerste wedstrijdpunten te bemachtigen. Leek 1 verloor in de derde ronde met 6,5 – 1,5 van de Groninger Combinatie, en het Leekster viertal verloor met 4 – 0 van eveneens de Groninger Combinatie.

Leek 1 staat nu op de achtste plaats in de Promotieklasse en heeft nog twee teams onder zich. Dan de wedstrijd: Kopman Westerlaan gaat altijd voor de winst, maar moest aan bord 1 genoegen nemen met een remise. Invaller Smedinga verloor aan bord 2 van een veel betere tegenstander. Doller speelde aan bord 3 naar een gewonnen stelling, maar verloor alsnog doordat hij een loperzet over het hoofd zag. Arriola kwam met zwart remise overeen in een partij waarin hij geen moment in problemen is geweest. Veldman kwam aan bord 5 een pion op de damevleugel achter, en zijn tegenstander buitte dat voordeel maximaal uit. Aan bord 6 schaakte Huisman prima in de opening en het middelspel, maar kwam in het eindspel gedrukt te staan en werd uiteindelijk mat gezet.

Invaller Johnny Albadeen kwam de problemen met de Siciliaanse opening van zijn eveneens jonge opponent niet meer te boven. Zijn vader Issa hield met een pion minder stand en behaalde met zwart een verdienstelijke remise.

Het bericht Leekster schaakteams wachten nog op eerste punten verscheen eerst op InfoLeek.