Duurzaamheidslening vanaf 1 december mogelijk in de gemeente Leek

Duurzaamheidslening vanaf 1 december mogelijk in de gemeente Leek

LEEK – Het is vanaf 1 december 2017 voor particuliere woningeigenaren in de gemeente Leek mogelijk om gebruik te maken van een duurzaamheidslening. Hiervoor is een bedrag van € 500.000 beschikbaar gesteld. Met een duurzaamheidslening kunnen particulieren energiebesparende maatregelen voor hun huis financieren tegen een zeer gunstig rentetarief.

Lekker warm en minder betalen
Het investeren in een energiezuinige woning heeft veel voordelen. Het levert een lagere energierekening op, het geeft meer wooncomfort en de woning wordt een stuk behaaglijker. Bovendien wordt de waarde van de woning op een positieve manier beïnvloed en het is natuurlijk ook goed voor ons milieu. Maatregelen die in aanmerking komen voor een duurzaamheidslening zijn onder andere dak-, vloer-, en raamisolatie. Maar ook voor de aanschaf van een warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler is de lening beschikbaar.

Op het digitaal energieloket van Leek (www.energieloket-groningen.nl/gemeente/leek) kan gratis een eenvoudig online energieadvies met quickscan worden verkregen om zo een eerste indruk te krijgen van effectieve maatregelen.

Lage rente
De duurzaamheidslening heeft een aantrekkelijk rente. Het rentevoordeel bedraagt maximaal 3%, met een minimumrente van 1,6%. Wanneer slim wordt geïnvesteerd in duurzame maatregelen dan kan de lening afgelost worden met de besparing op de energierekening. Hiermee vallen de lasten voor de duurzaamheidslening vaak geheel of voor een groot deel weg.

Wethouder Morssink is enthousiast over de lening: “De gemeente wil een energiezuinige en groene gemeente zijn. Met de duurzaamheidslening kunnen we woningeigenaren een extra steun in de rug geven om duurzame investeringen in de eigen woning mogelijk te maken”.

Het aanvragen van de duurzaamheidslening begint met het invullen van een digitaal aanvraagformulier dat per 1 december beschikbaar komt. Op de website www.leek.nl is al wel informatie beschikbaar over de duurzaamheidlening en hoe de regeling gaat werken.

Het bericht Duurzaamheidslening vanaf 1 december mogelijk in de gemeente Leek verscheen eerst op InfoLeek.