Ruime overwinning Rodenburg op SIOS

Ruime overwinning Rodenburg op SIOS

LEEK – Zondag stond het treffen met de selectie van SIOS op het programma. Beide wedstrijden werden op het veld relatief makkelijk gewonnen, maar onderschatting moest worden voorkomen.

Het tweede speelde een goede eerste helft tegen SIOS 2, maar dit was nog niet helemaal zichtbaar in de score. Met een kleine voorsprong ging Rodenburg 2 de rust in. Na de rust was Rodenburg 2 een stuk scherper in de afronding en won terecht met 19-11.

Aansluitend moesten de eerste teams van Rodenburg en SIOS het tegen elkaar opnemen in de Rodenburghal. Rodenburg was super gretig en maakte aan het begin veel doelpunten. Tot 2-1 kon SIOS volgen, maar Rodenburg wist zonder tegendoelpunten 10 maal op rij te scoren. Zo liep Rodenburg uit naar een 12-1 voorsprong. Het ging deze middag erg makkelijk en Rodenburg ging rusten met een 16-4 voorsprong.

De tweede helft begon Rodenburg weer scherp en scoorde direct het eerste doelpunt van de tweede helft. Na een sterke fase liep Rodenburg uit naar een 25-9 voorsprong. Vanaf dat moment deed Rodenburg het iets rustiger aan en maakte af en toe wat verkeerde keuzes in de aanval. Hierdoor scoorde Rodenburg deze periode minder, waar SIOS juist van grote afstand of met strafworpen en vrije ballen wel wist te scoren. In deze fase kwam SIOS ‘terug’ tot 26-15. De wedstrijd werd de laatste minuten rustig uitgespeeld en met 2 doelpunten voor beide partijen eindigde deze partij in een ruime overwinning voor Rodenburg, 28-17.

Volgende week zondag zal de selectie van Rodenburg afreizen naar Groningen om het daar op te nemen tegen ‘oude bekende’ Club Brothers. Om 13:25 zullen de tweede teams starten en aansluitend zullen de eerste teams het tegen elkaar opnemen. Ook dan gaat de Rodenburg selectie weer voor 4 punten.

Het bericht Ruime overwinning Rodenburg op SIOS verscheen eerst op InfoLeek.