OWK kan geen vuist maken in Kampen

OWK kan geen vuist maken in Kampen

KAMPEN/OOSTWOLD – Na het gelijkspel in de eerste competitiewedstrijd, vorige week tegen Mid Fryslan 1, stond voor OWK 1 zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Wit Blauw Kampen op het programma.

Tijdens de veldcompetitie werd ook al tegen deze ploeg gespeeld. De winst die destijds verdiend behaald werd, beloofde voor deze avond een mooie wedstrijd en voldoende kansen voor de CINX-formatie.

Door het benutten van twee strafworpen was het OWK die gelijk de voorsprong nam en daarmee probeerde een stempel te drukken op de aanvang van de wedstrijd. Wit Blauw was echter niet van plan van meet af aan achter de feiten aan te lopen en maakte het dan ook binnen een mum van tijd gelijk. Vanaf dat punt waren het vooral strafworpen en vrije worpen die het spelbeeld bepaalden en de wedstrijd er voor beide teams en het publiek niet leuker op maakten. Voor OWK bleek het hierdoor lastig om echt in deze wedstrijd te komen.

Het thuispubliek en de Wit Blauwen lieten duidelijk merken dat zij van plan waren de punten in Kampen te houden. Met het handig profiteren van de situatie en het niet scherpe verdedigen van de Rood-Witten uit Oostwold, liepen de Kampenaren uit naar 11-16.

Bij 14-17 en 15-18 leek OWK dichterbij te kruipen, maar de echte Oostwoldmer daadkracht bleef uit. Er werd gerust met 16-20.

In de tweede helft volgde hetzelfde spelbeeld, veel vrije worpen en een OWK dat met veel moeite probeerde zichzelf terug in de wedstrijd te knokken, maar eigenlijk geen vat op de situatie kon krijgen. De scores bleven wel vallen, maar verdedigend kreeg de CINX- formatie, onder toeziend oog van de hoofdsponsor, geen controle over de directe tegenstanders. Een zeer mooie score van 27 doelpunten, bleek in deze wedstrijd helaas niet voldoende. Wit Blauw met 33 scores heeft deze avond verdiend gewonnen en de revanche genomen op het verloren veldduel.

Volgende week mag OWK thuis in de Rodenburghal aantreden tegen oude bekend AVO uit Assen.. Het voorprogramma begint dit keer al op de zaterdagavond met de 1e klasse wedstrijd tussen OWK 2 en Heerenveen 3, deze start  om 20:45. Zondag begint OWK 3 tegen WSS om 13:00, waarna de CINX formatie in de overgangsklasse wedstrijd, in een vast volle Rodenburghal, het op zal nemen tegen AVO 1. Tot in de Rodenburghal.

Foto’s: Chris Biemold 

Het bericht OWK kan geen vuist maken in Kampen verscheen eerst op InfoLeek.