OWK 1 revancheert zich tegen AVO 1

OWK 1 revancheert zich tegen AVO 1

OOSTWOLD – Waar OWK 1 vorig weekend met een flinke kater naar huis werd gestuurd, was het op zondag 26 november zaak om uit een ander vaatje te tappen. Het welbekende AVO uit Assen zou namelijk op bezoek komen in de sfeervolle Rodenburghal.

Het tweede team had op zaterdagavond al laten zien wat zij waard zijn en met de een mooie overwinning mogen zij zich trots koploper noemen. Nu was het tijd voor het eerste team om te laten zien waar zij staan.

Door middel van een tactische beslissing van OWK- coach Patrick Aalders, waren de beginvakken anders dan AVO- coach Pascal Zegwaard had verwacht. Maar desondanks liet AVO zich niet uit veld slaan en wisten ze meteen een antwoord te geven op het openingsschot van OWK. Toch was het de CINX-formatie die brutaal de voorsprong nam tot 6-4, waarna AVO terugkwam in de wedstrijd en het stuivertje wisselen was wat betreft de score.

Voor een neutrale toeschouwer zal dit een leuke wedstrijd zijn geweest om te aanschouwen; twee fanatieke ploegen en een sfeervolle Rodenburghal, welke mede gecreƫerd werd door de fanatieke trommelaars van OWK. Desondanks was het de ploeg uit Assen die met een kleine voorsprong de kleedkamers opzocht. In de rust werd de ploeg gecomplimenteerd om het getoonde spel, maar werd er ook op gehamerd om de juiste dingen te blijven doen.

Toch was het AVO die scherper uit de kleedkamer kwam en de score opvoerde naar 5 verschil: 15-20. Dit was het moment voor coach Aalders om in te grijpen; Nicole Gremmer mocht het veld betreden. Dit was mogelijk door snel handelen van Astrid Hoetjer; zij kon net voor de wedstrijd de shirts van het reserveteam ophalen zodat het wisselen mogelijk was. Naast Nicole werd ook Arjan Kiewiet ingebracht voor meer doelpunten; wissels die hun vruchten afwierpen.

Want mede door de scores van de wissels was het mogelijk voor OWK om terug te komen tot een tussenstand van 22-22. In het slotstuk van de wedstrijd was het stuivertje wisselen weer aan de orde en met minder dan een minuut te spelen liet het scorebord een stand van 26-26 zien. Toch was het de rots in de branding, Frans Wobbes, die koelbloedig in de slotseconden de eindstand op 27-26 bepaalde. Hierdoor heeft OWK eindelijk de verdiende punten tegen AVO weten te behalen.

Volgende week mag de CINX-formatie weer een heel weekend spenderen aan het korfbal. OWK 1 zal op zaterdagavond afreizen naar Vriezenveen voor een ontmoeting met het onbekende Amicitia om 19:30 . Het tweede team zal op zondagmiddag 3 december hun koppositie willen versterken tegen HKV in Den Haag, waar om 15:00 zal worden aangevangen.

Het bericht OWK 1 revancheert zich tegen AVO 1 verscheen eerst op InfoLeek.