CINX-formatie OWK 2 pakt winst in Vriezenveen met 27-31

CINX-formatie OWK 2 pakt winst in Vriezenveen met 27-31

VRIEZENVEEN/OOSTWOLD – Nadat in de kraker tegen AVO vorige week de punten werden binnengesleept, mocht de selectie op zaterdag 2 december op bezoek bij koploper Amicitia te Vriezenveen.

Hoofdcoach Patrick Aalders legde in de voorspreking de nadruk op scherpte, afspraken nakomen en vooral vertrouwen. Vertrouwen in jezelf, maar vooral ook in elkaar. Na een sfeervolle spelerspresentatie konden de lichten weer aan, en het was het tijd om te gaan stralen.

OWK begon scherp aan de wedstijd. Onze enige echte eigen “Sicci-shuffle” deed zijn naam weer eer aan en wist zich binnen de korte keren de eerste strafworp van vandaag binnen te slepen. Op de trainingsdagen oefent Sicco goed op zijn strafworpen, dus uiteraard betekende dit de 0-1. Het verdedigende vak wist het spelletje van Amicitia goed lam te leggen, waardoor de bal snel terug kon komen naar de aanval. Gert Schuitema wist van afstand te scoren. 0-2.

Amicitia wist in de aanval daarop ook een strafworp binnen te slepen en te scoren, maar het jongste selectielid van OWK, Tessa Lap, had hierop gelijk een antwoord. Zij scoorde van afstand de 1-3. Tot 6-7 wist Amicitia bij te blijven. Echter, de aanvallen van OWK waren steeds goed waardoor OWK kon uitlopen naar 6-10 en vervolgens naar 7-19.  Dat OWK vertrouwen had in zijn eigen schot, bleek wel uit het feit dat de assist zelfs vanuit het verdedigende vak kon worden gegeven. Frans Wobbes zette Gert Schuitema in positie op een paar meter vanaf de middellijn. Doelpunt!

De kracht van OWK lag in de eerste helft vooral in het samenspel en het hoge schotpercentage. Een ieder maakte gebruik van zijn/haar eigen kwaliteiten en alles leek op zijn plek te vallen. Daarbij had OWK zijn zaakjes verdedigend goed op orde, waardoor Amicitia niet kon terug vallen op het vertrouwde spel.

Door concentratiefouten en minder goede keuzes wist Amicitia nog voor de rust tot 11-20 te komen.

In de rust hamerde coach Patrick Aalders er op dat we vooral door moesten gaan, en niet moesten verslappen. Een tegenstander als deze geeft zich niet zo gemakkelijk gewonnen. Doorgaan tot het laatste fluitsignaal, want de wedstijd is nog niet gespeeld.

Na rust voegde OWK de daad bij het woord en wist gelijk 2 keer te scoren. Echter, Amicitia wist de korf de tweede helft ook makkelijker te vinden. Zij scoorden vooral van (grote) afstand. OWK wist op de juiste moment steeds mee te scoren, waardoor de voorsprong bleef bestaan. Amicitia kwam vanaf 22-30 nog terug tot 26-30, maar OWK wist de wedstrijd in het slot te gooien. De goed leidende scheidsrechter floot af op een 27-31 eindstand. Wederom 2 punten voor de CINX-formatie.

In de gezellige kantine van Amicitia werd onder het genot van een drankje de rest van uitslagen in de poule bekeken. Daaruit bleek maar weer dat in deze poule alles mogelijk is en de vorm van de dag bepalend kan zijn.

Het tweede van OWK mag op zondag 3 december eerst aantreden in Den Haag tegen HKV ons Eibernest. Volgende week mag OWK 1 in eigen hal aantreden tegen Hoogkerk. De enige echte Derby van het noorden. Hierin kan OWK alle steun van supporters gebruiken, dus wees welkom.

Op zondag 10 december speelt OWK 2, ook in de vertrouwde Rodenburghal tegen Groen Geel 3 om 13.10 uur.  Tot dan!

Het bericht CINX-formatie OWK 2 pakt winst in Vriezenveen met 27-31 verscheen eerst op InfoLeek.