Taalhuis Leek opent op 7 december

Taalhuis Leek opent op 7 december

LEEK – Voor 1 op de 9 Nederlanders is dit bericht te moeilijk om te lezen. Voor hen is het ook een enorme uitdaging om met het openbaar vervoer te reizen, lukt het voorlezen aan een (klein)zoon of (klein)dochter niet, is de administratie bijhouden lastig of is het werken met de computer een brug te ver.

Voor die 1 op de 9 Nederlanders is het erg moeilijk om volop mee te doen in de samenleving. Daarom opent de gemeente Leek donderdag 7 december het Taalhuis in Bibliotheek Leek. Een plek voor inwoners waar zij hun vaardigheden op het gebied van lezen, schrijven en op de computer kunnen verbeteren. De taalcoördinator heeft spreekuur in Bibliotheek Leek aan de Waezenburglaan 53 iedere woensdag van 10.00 tot 12.00 uur. Iedereen kan zonder afspraak binnen lopen. Het is gratis!

Taalhuis
In het Taalhuis staan een professionele coördinator van het Alfa-college en speciaal geschoolde vrijwilligers klaar om de inwoner te ondersteunen. De hulp sluit aan bij het niveau en de behoefte; kleine successen behalen en dan steeds een stap(je) verder. Dat is de manier waarop zij werken. Naast de Taalhuizen in Grootegast en Zuidhorn is dit het derde Taalhuis in de toekomstige gemeente Westerkwartier. Het Taalhuis wordt ondersteund door Biblionet Groningen, Stichting Lezen en Schrijven, Noorderpoort, Alfa-college en Humanitas Westerkwartier.

Informatie
Als u vragen hebt over het Taalhuis kunt u contact opnemen met de taalcoördinator Leek, via e-mail taalhuisleek@gmail.com, telefonisch via het servicepunt van het Alfa-college 0800 – 8100 of via het algemene nummer van Stichting Lezen en Schrijven 0800 – 023 44 44.

Het bericht Taalhuis Leek opent op 7 december verscheen eerst op InfoLeek.