Schaakclubs hebben primeur met Schoolschaakkampioenschap Westerkwartier

Schaakclubs hebben primeur met Schoolschaakkampioenschap Westerkwartier

WESTERKWARTIER – De schaakclub Leek en Het Schaakkwartier organiseren in 2018 voor het eerst gezamenlijk het kampioenschap schoolschaken voor de basisscholen in het Westerkwartier.

Dus voor leerlingen van alle scholen in de gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn. Het kampioenschap voor de basisscholen van de toekomstige gemeente Westerkwartier wordt gehouden op zaterdag 10 februari 2018 in de Gasthorn te Zuidhorn. Aanvang van de wedstrijd is 13.00 uur en de verwachte eindtijd is 17.00 uur.

Scholen kunnen teams aanmelden door uiterlijk 15 januari 2018 een mail te sturen aan secretaris@schaakclubleek.nl . Ieder team bestaat uit vier of vijf leerlingen, waarvan er per ronde vier in actie komen. Mede vanwege de positieve effecten op het strategisch en tactisch denken én het concentratievermogen, wordt op veel basisscholen geschaakt. Kinderen vinden het echter vaak gewoon leuk om met elkaar een partij te schaken, en dat is al reden genoeg om mee te doen. Voor de winnende school is er de gloednieuwe Westerkwartierwisselbeker en de bovenste teams mogen naar de finale van het Groninger Schoolschaakkampioenschap.

Het bericht Schaakclubs hebben primeur met Schoolschaakkampioenschap Westerkwartier verscheen eerst op InfoLeek.