Huldiging redder van drenkeling Carlien Wielsma uit Zevenhuizen

Huldiging redder van drenkeling Carlien Wielsma uit Zevenhuizen

LEEK/ZEVENHUIZEN – Burgemeester Hoekstra reikte, namens de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen, op zondag 10┬ádecember 2017 om 12.00 uur een medaille en het daarbij horende getuigschrift uit aan Carlien Wielsma uit Zevenhuizen in Zwemkasteel Nienoord te Leek.

Tijdens een vakantie naar Corfu, georganiseerd door Stichting Vakantiereizen SW, viel een blinde deelnemer letterlijk tussen wal en schip. De groep ging op excursie met de boot naar Paxos en Anti-Paxos.

Carlien Wielsma, deze vakantie voor de eerste keer mee als begeleider, bedacht zich geen moment en sprong met gevaar voor eigen leven er achter aan. Zij hield het hoofd boven water zodat anderen een reddingsboei konden aanbrengen. De betrokkene kwam er met een lichte verwonding goed vanaf.

Het bestuur van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen heeft besloten Carlien Wielsma te bekronen met een bronzen medaille met bijbehorend gekalligrafeerd getuigschrift.

Foto: Wia Oldersa/DitisRoden.nl

Het bericht Huldiging redder van drenkeling Carlien Wielsma uit Zevenhuizen verscheen eerst op InfoLeek.