Overhandiging petitie Fietsroute Plus aan gedeputeerde

Overhandiging petitie Fietsroute Plus aan gedeputeerde

OOSTWOLD/GRONINGEN – Op vrijdag 15 december om 15.30 zal het comité “Fietsroute Plus moet langs Oostwold” een petitie aanbieden aan gedeputeerde Fleur Gräper van Provincie Groningen.
De petitie is getekend door zoveel mensen, dat de verwachting ruimschoots is overtroffen. Het precieze aantal wordt bekend gemaakt tijdens de overhandiging.

Door het tekenen van de petitie hebben inwoners van Oostwold en omliggende dorpen, zoals Enumatil en Lettelbert, aangegeven dat de geplande fietsroute niet door de weilanden aan de zuidkant van de A7 moet komen, maar aan de noordkant, parallel langs de A7.

De organisatie wil benadrukken dat hier niet om iets compleet nieuws of zeer kostbaars wordt gevraagd – dat het fietspad er komt is al zeker, maar zij vragen enkel om dit zo’n 20 meter noordelijker aan te leggen zodat de daar gelegen dorpen er ook daadwerkelijk gebruik van kunnen maken en niet worden overgeslagen.

De nood is hoog, want de wegen door Oostwold worden vrijwel dagelijks gebruikt door automobilisten die files op de A7 willen vermijden. Dit levert voor fietsers en voetgangers gevaarlijke situaties op, iets wat met de Aanpak Ring Zuid alleen maar zal verergeren.

Tot overmaat van ramp heeft busmaatschappij Qbuzz Groningen Drenthe beslist de dienstregeling langs de dorpen nog verder te versoberen tot een absoluut minimum. Hierdoor is voor de vele forensen, scholieren en studenten in en rond Oostwold ook de bus geen serieuze optie meer om veilig van of naar Groningen en Leek te komen.

De organisatie weet zich gesteund door een enorm aantal inwoners en hoopt Provincie Groningen hiermee te overtuigen dat de ‘noordelijke variant’ de beste optie is.

Het bericht Overhandiging petitie Fietsroute Plus aan gedeputeerde verscheen eerst op InfoLeek.