Gemeentewapens schilderen met heringedeeldGR

Gemeentewapens schilderen met heringedeeldGR

WESTERKWARTIER – heringedeeldGR nodigt de inwoners uit de toekomstige gemeente Westerkwartier uit om mee zelf een gemeentewapen te komen schilderen voor de voorstelling die de groep momenteel maakt en in januari 2018 in Westerkwartier zal spelen.

De schilderworkshop onder leiding van kunstenares Annemiek Vos vindt plaats op donderdag 11 januari 2018 om 15.30 in Cultureel Centrum Zuidhorn. 

heringedeeldGR is een licht komische voorstelling, mét documentaire, over de impact die de herindeling van de gemeente op de inwoners kan hebben. Naar een idee van Beno Hofman en Maaike van den Hoek. Met Bas de Bruijn, Lotte Dunselman, Lies van de Wiel en niet onbelangrijk: inwoners uit Westerkwartier.

Schilder mee
In de voorstelling heeft de burgemeester (Bas de Bruijn) een prijswedstrijd uitgevaardigd voor het mooiste geschilderde gemeentewapen. Allerlei burgers komen langs om hun inzending in te leveren, want zij willen maar al te graag de prijs winnen. Bijzonder daaraan is dat die schilderingen worden gemaakt door mensen uit Westerkwartier, tijdens de schilderworkshop die wordt geleid door Annemiek Vos.

Op donderdag 11 januari 2018 om 15.30 vindt de workshop plaats in Cultureel Centrum Zuidhorn. De workshop neemt ongeveer twee uur in beslag. Bij de schilderworkshop is plek voor maximaal 15 (jong)volwassenen (de workshop voor kinderen vindt eerder die dag plaats). Er is ook sprake van een echte prijs die u kan winnen: een tochtje met een luchtballon! Geïnteresseerden mogen zich aanmelden via communicatie@heringedeeldgr.nl. Maar wees er snel bij, want: vol = vol.

Over heringedeeldGR
In heringedeeldGR wordt de menselijke capaciteit om met grote veranderingen om te gaan verbeeld door de burgemeester (Bas de Bruijn), Aaltje (Lies van de Wiel) en Moniek (Lotte Dunselman). Het is maandagochtend als Aaltje en Moniek, ambtenaren bij de gemeente, zoals altijd, arriveren op hun werk. Maar vandaag is alles anders. Nu de gemeente wordt heringedeeld staan hun banen op het spel. Aaltje en Moniek zijn als eerste aan de beurt voor een competentietest en de goede werksfeer tussen de collega’s verandert binnen een mum van tijd in rivaliteit. Ondertussen lopen de burgers de deur plat met vragen en ideeën over de herindeling, of met een inzending voor de schilderwedstrijd. Maar voor het maandag is, en Aaltje en Moniek de herindeling voor de kiezen krijgen, laat de burgemeester een speciale documentaire zien, die hij heeft laten maken door Beno Hofman. 

HeringedeeldGR speelt begin volgend jaar in de gemeente Westerkwartier:
Woensdag 17 januari 2018 om 20.30 in het Gemeentehuis in Zuidhorn
Dinsdag 23 januari 2018 om 20.30 in het Gemeentehuis in Marum
Donderdag 25 januari 2018 om 20.30 in het Gemeentehuis in Grootegast
Vrijdag 26 januari 20.30 2018 in het Gemeentehuis in Leek

Kaarten worden verkocht via de website en via enkele fysieke verkooppunten:
Zuidhorn: ’t Kappertje Delicatessen, Hoofdstraat 29b, Zuidhorn
Marum: Primera Marum, De Wending 71
Grootegast: Hazenberg, Dier & Tuin, Rondweg 5
Leek: La Pasión Delicatessen, Samuel Leviestraat 51c

Meer informatie of meedoen in jouw gemeente? Kijk voor meer informatie op de website: www.heringedeeldgr.nl.


Het bericht Gemeentewapens schilderen met heringedeeldGR verscheen eerst op InfoLeek.