Grote modelbouwmarkt op 23 december in Leek

Grote modelbouwmarkt op 23 december in Leek

LEEK – Op zaterdag 23 december wordt in de Rodenburghal voor het eerst een grote modelbouwmarkt georganiseerd waar heel veel te zien zal zijn.  Een groot aantal verenigingen en bouwgroepen zullen zich gaan presenteren en het aanbod zal daardoor zeer divers zijn.

Meerdere modelspoorclubs zijn met een eigen (grote) baan aanwezig waarop uiteraard treinen zullen gaan rijden. Er is een “droogshow” waar scheepsmodellen staan uitgestald. Een andere vereniging toont modellen van vliegtuigen en drones in alle soorten en maten. Radiografische demo’s zijn er ook op een aantal banen met vrachtwagens en sport- en racewagens.  Ook staat er landbouwdiorama met een op schaal nagebouwd landbouwbedrijf compleet met gebouwen, tractoren en uiteraard vee.  Modelbouwers met alleen plastic materiaal, geven een demonstratie van wat zij allemaal kunnen maken. Weer een andere modelbouwgroep exposeert kranen, zwaar transport en grondverzet modelbouw (schaal 1 op 50).  De modelbouwmarkt wordt gecombineerd met verkoopstands met alles op het gebied modelauto’s en modelspoor.

Kortom er zal heel veel te zien zijn op dit evenement dat geopend is 10.00-16.00 uur. De entree bedraagt 5 euro en kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.


Het bericht Grote modelbouwmarkt op 23 december in Leek verscheen eerst op InfoLeek.