Diploma’s, nieuwe kleding en afscheid tijdens bijeenkomst Jeugdbrandweer Westerkwartier

Diploma’s, nieuwe kleding en afscheid tijdens bijeenkomst Jeugdbrandweer Westerkwartier

NIEBERT – Afgelopen donderdag, 14 december, organiseerde de Jeugdbrandweer Westerkwartier haar jaarlijkse korpsavond voor de jeugdleden en leiders in Niebert. Tijdens deze bijeenkomst reikten clustercommandant Sietse Smit en burgemeester Berend Hoekstra van gemeente Leek diploma’s uit.

Ze namen ook afscheid van een tweetal leden en leiders. Op deze avond ontvingen de jeugdleden van de brandweer ook nieuwe bluskleding. De avond begon om 19.30 uur bij de kazerne Bosbrandweer in Niebert (J.H. de Boerstraat 35) waar alle genodigden onder het genot van een hapje en een drankje stilstonden bij het behalen van de verschillende diploma’s en de mooie nieuwe bluspakken.

Diploma’s
Brandweer Groningen stond stil bij het behalen van de verschillende diploma’s. Zo zijn Emiel Hut, Desiree de Groot en Maurits Smit geslaagd voor het Junior examen. Gert Ensing en Jelte Haumersen hebben het Aspiranten diploma behaald.

Afscheid
Er werd afscheid genomen van Job Sloot en Leon Vorenholt omdat zij inmiddels 18 jaar zijn geworden en dan geen onderdeel meer kunnen zijn van de jeugdbrandweer.  Daarnaast wordt er afscheid genomen van Egge Ensing en Herman van de Roest als Jeugdbrandweerleiders. Sam Wagenaar en Thijs Laan werden daarentegen weer verwelkomt als nieuwe leden voor de jeugdbrandweer.

Foto’s: Ingezonden 

Het bericht Diploma’s, nieuwe kleding en afscheid tijdens bijeenkomst Jeugdbrandweer Westerkwartier verscheen eerst op InfoLeek.