Taakstelling huisvesting vergunninghouders gehaald

Taakstelling huisvesting vergunninghouders gehaald

WESTERKWARTIER – De gemeente Leek en de andere Westerkwartiergemeenten hebben de taakstelling voor het huisvesten van vergunninghouders gehaald. In het samenwerkingsverband van de vier Westerkwartiergemeenten is de gezamenlijke taakstelling gerealiseerd.

De taakstellingen voor de eerste en de tweede helft van het jaar 2017 zijn daarmee afgerond, maar ook de taakstellingen voor de eerste en tweede helft van 2016 (die eerder nog niet helemaal klaar waren) zijn als samenwerkingsverband geheel verwezenlijkt.

De provincie Groningen had zogenaamde ‘indeplaatsstellingsbesluiten’ voor de eerste helft van 2016 genomen, om de gemeenten tot een gezamenlijke inspanning te bewegen. Het provinciaal bestuur heeft deze besluiten inmiddels ingetrokken, omdat door intensief samenwerken de Westerkwartiergemeenten een forse inhaalslag hebben weten te maken. Het provinciaal bestuur complimenteert de gemeenten met dit resultaat.

Het bericht Taakstelling huisvesting vergunninghouders gehaald verscheen eerst op InfoLeek.