Politie waarschuwt voor fake actie van Lidl, AH, Jumbo en IKEA

Politie waarschuwt voor fake actie van Lidl, AH, Jumbo en IKEA

REGIO – De politie waarschuwt momenteel dat er een bericht in omloop is waar je een waardebon kunt claimen van 250 euro bij de Lidl, AH, Jumbo en IKEA. Dit betreft een neppe actie!

Open de link die in het bericht staat NIET! Men probeert via deze actie mensen op te lichten middels (phishing). In de link staat dat je het bericht moet delen met 15 mensen en dat je dan een waardebon van 250 euro kan krijgen. NIET DOEN DUS! Kijk voor meer informatie op de sites van de desbetreffende winkels, daar staat dat dit GEEN echte actie is!

Tip
Raadpleeg internet of het een echte actie betreft. Op de site van de aanbieder moet meer informatie over dergelijke acties te vinden zijn. Zo niet, dan kun je er vanuit gaan dat het fake is! En NOG belangrijker! Vul GEEN persoonlijke gegevens in!

Actie controleren
Natuurlijk krijgt niemand zo’n cadeaubon, de enige die wat krijgen zijn de makers van deze “acties” namelijk je persoonlijke gegevens om door te verkopen. De genoemde bedrijven hebben niets met de acties te maken. Trap er niet in, klik niet op die link en stuur het zeker niet door.

Meer informatie bij de Fraudehelpdesk klik hier.

 

Het bericht Politie waarschuwt voor fake actie van Lidl, AH, Jumbo en IKEA verscheen eerst op InfoLeek.