Versnelling woonwijk Oostindie, fors meer kavels verkocht

Versnelling woonwijk Oostindie, fors meer kavels verkocht

LEEK – In de nieuwbouwwijk Oostindie in Leek gaat het zo goed met de woningverkoop, dat er dit jaar zelfs fors meer kavels worden verkocht dan was verwacht! In april werd het nieuwste deelgebied De Hoven geïntroduceerd.

Dit gebied krijgt een natuurlijke uitstraling met heide, houtwallen, brinken en vennen. Om de verwevenheid met het naastgelegen landgoed Terheijl te benadrukken worden meerdere landschappelijke en recreatieve verbindingen daarmee aangelegd. Uniek in De Hoven is dat alle kavels, van rijwoning tot vrijstaand, een extra grote tuin hebben. Dit bleek een schot in de roos! Van de eerste fase zijn de projectwoningen van BPD, Plegt Vos en Roosdom Tijhuis vrijwel uitverkocht en zijn 20 van de 27 particuliere kavels onder optie of verkocht. In de eerste fase resteert nu alleen nog Fase 1B. Deze bestaat uit 14 woningen: zes tweekappers en twee vrijstaande woningen van BPD en zes tweekappers van Van Wonen. Deze woningen worden binnenkort aangeboden.

Fase 2 was gepland voor 2019. Dit zou betekenen dat met alleen Fase 1B te weinig woningaanbod in 2018 zou zijn. Omdat uit de snelle verkoop van Fase 1 blijkt dat er wel vraag is, is besloten een deel van Fase 2 te versnellen. Begin 2018 wordt Fase 2A ontwikkeld. Hier komen diverse projectwoningen van BPD, Van Wonen en een nog nader te bepalen ontwikkelaar. Omdat er nog voldoende aanbod aan particuliere kavels uit Fase 1 resteert, zijn in Fase 2A geen particuliere bouwkavels opgenomen. In het voorjaar van 2018 wordt het nieuwe woningaanbod gepresenteerd op de nieuwbouwbeurs in het gemeentehuis in Leek. Alle woningen in Fase 2A worden gasloos.

Meer informatie over de bouwkavels en projectwoningen is te vinden op www.woneninleek.nl/oostindie

Het bericht Versnelling woonwijk Oostindie, fors meer kavels verkocht verscheen eerst op InfoLeek.