Gebruikt frituurvet naar de milieuboer!

Gebruikt frituurvet naar de milieuboer!

LEEK – Tijdens de feestdagen heeft u misschien frituurvet of andere oliën gebruikt. Dit vet kunt u na gebruik teruggieten in de oorspronkelijke verpakking en goed gesloten inleveren, bijvoorbeeld bij uw supermarkt. Nog gemakkelijker is het om gebruikt frituurvet mee te geven aan de milieuboer tijdens de wekelijkse inzamelroute.

Doel van de gescheiden inlevering van afvalstoffen is het hergebruik van deze materialen als grondstof voor nieuwe producten, zoals biodiesel. Bovendien verdwijnt er zo minder afval in de grijze container, waardoor kosten worden bespaard. Vetten komen op deze manier ook niet in de riolering, zodat storingen aan de rioolpompen worden voorkomen. Ook uw eigen afvoeren blijven schoner.

Informatie over de milieuboer en de afwijkende inzameldagen tijdens de kerstvakantie vindt u op de websites en de gemeenteapps van de vier Westerkwartiergemeenten en op de website www.milieuzak.nl.

Het bericht Gebruikt frituurvet naar de milieuboer! verscheen eerst op InfoLeek.