Megaproductie oliebollen en krentenbollen voor de voedselbank in Leek        

Megaproductie oliebollen en krentenbollen voor de voedselbank in Leek        

LEEK – Ook deze decembermaand is het voor Daniel Teekens en Anita Damkat van de oliebollenkraam op De Dam in Leek niet meer als heel normaal om vlak voor de kerstdagen extra vroeg aan de slag te gaan met het bakken van oliebollen en krentenbollen.

Het is nu echt wel een traditie dat de vrijdag voor kerst een extra grote hoeveelheid al ruim voor openingstijd van de kraam gebakken gaat worden voor al die mensen die gebruik moeten maken van de Voedselbank in Leek en Roden.

Dat de nood ook in het Westerkwartier nog altijd groot is blijkt wel uit het weer groeiend aantal gebruikers van de Voedselbank. Onder de ongeveer 100 gezinnen worden dit jaar, voor de negende keer alweer, ruim 1000 oliebollen en krentenbollen verdeeld. Een kleine geste zegt de bescheiden Teekens, die met veel plezier aan zijn bakoven staat en de heerlijkste bollen er weer uit weet te halen.

Afgelopen vrijdagmorgen werden de pas gebakken bollen overgedragen aan de Voedselbank.

Het bericht Megaproductie oliebollen en krentenbollen voor de voedselbank in Leek         verscheen eerst op InfoLeek.