Terugblik OWK op mooi korfbaljaar en wenst iedereen fijne dagen en een sportief 2018!

Terugblik OWK op mooi korfbaljaar en wenst iedereen fijne dagen en een sportief 2018!

OOSTWOLD – Het sportseizoen begint voor de korfballers van OWK altijd in augustus. Na genietend van een zeer succesvol seizoen, waarin bijna alle prijzen en kampioenschappen werden binnengehaald was het zaak voor OWK even het koppie erbij te houden.

Want succes in het voorgaande seizoen schept natuurlijk verwachtingen voor het nieuwe seizoen! De eerste helft van het veld heeft inmiddels plaatsgevonden en wordt na de zaalcompetitie weer hervat. De zaalcompetitie is op de helft en we kunnen zeker tevreden zijn met de wijze waarop al onze teams stappen maken, plezier hebben en zich inzetten op de verschillende niveaus.

De samenwerking met voetbalvereniging Pelikaan S. ten aanzien van Kaboutersport werpt zijn vruchten af. Elk weekend komt er weer een leuke jonge groep van 4 tot 8 jaar,  lekker bewegen, spelletje doen,  korfballen en voetballen. Samen plezier maken staat hierbij voorop.

De jongste wedstrijdspelers van OWK, de D1, zijn lekker op koers. De trainers zijn erg tevreden en zien veel dingen uit de trainingen terug in de wedstrijden, waardoor elke week groei is waar te nemen. Door mooie wedstrijden volgen zij  met slechts twee puntende sterke nummer 1 in hun poule: Altijd Kwiek D1.

Ook de samenwerking met buurtverenigingen Rodenburg en Sparta laat zien dat je samen alleen maar sterker kunt staan. De vijf jeugdteams zijn inmiddels op elkaar ingespeeld en zijn vertrouwd met elkaar en hun nieuwe trainers en coaches.

De combi C2 is erg jong en heeft het afgelopen tijd veel opgenomen tegen grotere en sterkere tegenstanders. Ondanks dat, spelen ze goed en vinden ze elkaar in de vakken steeds beter. Nog even groeien en dan worden de reuze tegenstanders een kabouters.

De combi C1 kan zich net als de B3 “kerstmeister” noemen. Met voor de C1 geen verliespunten en de combi B3 slechts een gelijkspel, prijken zij beiden bovenaan hun ranglijst en zullen dan ook in 2018 helemaal gaan voor het kampioenschap in de zaal.

De combi B2 speelt wisselend, dit heeft ook veel te maken met de wisselende tegenstanders in hun poule. De ene week worden de “kerst”sterren van de hemel gespeeld en de andere week zijn ze het even kwijt. De constantheid in het spel is dus voor dit leuke team een mooie doelstelling voor 2018.

Het laatste en oudste samenwerkingsteam van OWK, Rodenburg en Sparta is de Combi B1. Zij waren al een weekje eerder vrij. De B1 speelt in een leuke gelijk opgaande competitie waarin alles mogelijk is. Op dit moment gaan ze als 3e 2018 in, maar met vier punten achter de nummer 1, zijn er nog voldoende mogelijkheden om één of twee plaatsjes op te schuiven in het nieuwe jaar.

De junioren van OWK hebben na een paar zeer matige wedstrijden, hun elan in de zaal weer teruggevonden en sloten dan ook met een mooie20-9 tegen LDODK, het jaar af.

Komende bij de senioren, zien we dat de combi midweek van OWK en Zunobri, het iets lastiger heeft dan op het veld. Ondanks het goede spel en het speelplezier worden zij niet altijd beloond met de weedstrijdpunten. De laatste wedstrijd tegen Hoogkerk was een echte kraker. Beide teams gaven elkaar geen ruimte en het was dan ook afwachten wie de punten huiswaarts zou nemen. Hoogkerk wist als laatste het gat te vinden en met 14-15 te winnen. Een mooi schotpercentage voor de Midweek en zeker een goed uitgangspunt voor 2018!

Het derde van OWK, die vaak zeer goed worden bijgestaan door onze  junioren, hebben wisselende wedstrijden. De ene week wordt er top gespeeld en worden punten binnen gehaald en de andere week loopt het minder. De derde plaats is dan ook een zeer mooie prestatie, gezien het met wisselende vakken soms best even lastig is. Met een wedstrijd minder dan de nummer één en twee zijn er nog mogelijkheden genoeg om in 2018 de positie p de ranglijst te verbeteren. Wie weet!

Als promovendus van de reserve 1e klasse, kunnen we niks dan alleen maar trots zijn op ons tweede team.  OWK 2 weet het haar tegenstanders in de zaal knap lastig te maken en verliest slechts twee punten in zes wedstrijden. Net als de combi C1 en B3, kan ook OWK 2 zich “Kerstmeister” noemen. Tegenstanders zullen dan ook in 2018 alles eraan doen om OWK 2 van deze positie af te stoten. Voor een eventueel zaalkampioenschap in de reserve 1e klasse zal dus nog heel hard gewerkt moeten worden.

Ook OWK 1 ging een stapje omhoog. De overgangsklasse geeft veel nieuwe uitdagingen zoals het hogere niveau, de schotklok, de exacte speeltijd en de jurytafel. Dingen waarop je je kan voorbereiden, maar die toch pas in de praktijk zullen uitwijzen hoe het daadwerkelijk gaat. De CINX formatie begon voortvarend en liet met zeer mooi en effectief korfbal zien dat zij in de Overgangsklasse thuis horen. Constant pieken is natuurlijk lastig, maar met de beloning van punten kunnen ook minder goede wedstrijden gewonnen worden. OWK 1 mag dan ook op trots op haarzelf zijn door met een gedeelde 3e plaats, met slechts twee punten achterstand op de nummer 1, en dus het zicht naar boven in de Overgangsklasse, 2018 in te gaan.

Korfbalvereniging OWK is uiteraard zeer tevreden met de spelontwikkeling, het plezier en zeker ook de resultaten die de teams en de korfballers individueel hebben laten zien in 2017.

Met dit korfbalplezier, de spelontwikkeling, persoonlijke ontwikkelingen en deze team resultaten, de samenwerkingsverbanden, de jeugd in de selectieteams van Groningen en Noord en eind december weten we of selectielid Tessa Lap opnieuw geselecteerd is voor Oranje onder 17 jaar, KAN OWK ALLEEN MAAR TERUGKIJKEN VOL TROTS!

Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een gezond  en sportief 2018 en zien u graag weer bij de eerstvolgende wedstrijden op zaterdag 6 en zondag 7 januari!

Het bericht Terugblik OWK op mooi korfbaljaar en wenst iedereen fijne dagen en een sportief 2018! verscheen eerst op InfoLeek.