Bomenkap langs de A7 ter voorbereiding voor nieuwe busroute

Bomenkap langs de A7 ter voorbereiding voor nieuwe busroute

LEEK – Begin 2018 starten de voorbereidingen voor verbetering van de busverbinding tussen Groningen en Leek. Bij de A7 en langs de N372 worden hiervoor verschillende maatregelen genomen. Onder meer wordt in januari 2018 een aantal bomen gekapt.

Hoogwaardig Openbaar Vervoer Leek (HOV Leek)
De provincie Groningen en de gemeente Leek willen de busverbindingen tussen Leek en Groningen verbeteren. Dit is het Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) Leek. Hiervoor worden langs de route maatregelen getroffen, zoals de aanleg van een afrit speciaal voor bussen en het aanpassen van de zuidelijke rotonde bij de A7. De maatregelen voor de HOV Leek zijn in 2015 vastgesteld door de gemeenteraad van Leek. Eind 2015 besloten Provinciale Staten hierover. Op dit moment worden de plannen verder uitgewerkt.

Meer informatie over het project HOV Leek is te vinden op www.provinciegroningen.nl/hovleek.

Het bericht Bomenkap langs de A7 ter voorbereiding voor nieuwe busroute verscheen eerst op InfoLeek.