Start aanleg groene dorpsrand Oostindie – Terheijl komend voorjaar

Start aanleg groene dorpsrand Oostindie – Terheijl komend voorjaar

LEEK – Vanaf het voorjaar van 2018 worden in het kader van het project Groene dorpsrand Oostindie – Terheijl werkzaamheden op en langs de weg Oostindie uitgevoerd.

De groene dorpsrand strekt zich uit langs de weg Oostindie vanaf de Roomsterweg tot aan de driesprong bij de Oostindischewijk. Als onderdeel van het project Groene dorpsrand Oostindie-Terheijl worden langs de weg Oostindie natuurlijke velden ingericht en wordt de weg met een afwisseling van open en dicht groen begeleid. Daarnaast komen er recreatieve verbindingen tussen landgoed Terheijl en De Hoven, de nieuwste fase van nieuwbouwwijk Oostindie in Leek, zodat er ommetjes gemaakt kunnen worden. Belangrijk element van het project is dat de verschillende kruisingen op de weg Oostindie veiliger worden gemaakt.

Omdat het gebied in twee gemeenten ligt werken de gemeenten Leek en Noordenveld intensief samen aan dit project. Ook hebben bewoners uit het gebied in twee sessies een bijdrage gedaan aan de ontwerpen voor deze groene dorpsrand. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door de Regio Groningen-Assen en de provincie Drenthe.

Bijdragen
Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door de Regio Groningen-Assen. Regio Groningen-Assen ondersteunt en initieert projecten die een duidelijke toegevoegde waarde leveren aan de ontwikkeling van haar ambities in de regio. GA Regio Groningen-Assen ontdekken! www.regiogroningenassen.nl

 

Het bericht Start aanleg groene dorpsrand Oostindie – Terheijl komend voorjaar verscheen eerst op InfoLeek.