Oostwolmer Tessa Lap ook in 2018 in Oranje U17

Oostwolmer Tessa Lap ook in 2018 in Oranje U17

OOSTWOLD – Na twee dagen korfbal in Rotterdam, tijdens het jaarlijkse internationale korfbaltoernooi: “the Korfball Challenge”, lieten de districtstalenten onder de 17 jaar hun kunsten zien. ”En niet voor niets”. De afsluiting van dit toernooi staat namelijk altijd in het teken van de definitieve selectie en bekendmaking van de spelers voor Oranje U17 voor het komende jaar.

Hoewel de meesten zich al tijdens de selectieronden en Oranje trainingen hebben kunnen laten zien, wil natuurlijk niemand liever dan pieken op dit laatste mooie moment in Rotterdam. Het moment waarop er daadwerkelijk een keuze plaatsvindt.

OWK-er Tessa Lap presteerde met haar team: Noord U17 tijdens deze twee dagen zeer goed. Met mooi spel, dat vooral door de vele steals lastig werd bevonden door elke tegenstander, werd een zeer goede derde plaats van het toernooi bereikt.

Na de winst met een golden goal voor de derde plaats, werd zenuwachtig door de Noord spelers geluisterd naar Barry Schep die Oranje U17 voor 2018 bekend maakte. De trainers van Noord U17, waaronder OWK-er Sicco Koopmans, kregen op dat moment de kers op de taart en een pluim voor hun werk met hun jonge team. Na de mooie teamprestatie werden namelijk maar liefst drie Noord U17 spelers gekozen voor het Oranje U17 van 2018 , daarnaast kreeg ook nog één Noord U17 speler de uitnodiging om mee te trainen om zichzelf verder te ontwikkelen.

Onze eigen Tessa Lap mocht ook haar naam horen en wij zijn dan ook zeer verheugd dat zij zich opnieuw in de picture heeft kunnen spelen bij de selectiecommissie en zo haar tweede jaar ingaat als international in Oranje U17. Naast alle grote clubnamen is het toch echt een eer dat zij ervoor zorgt dat onze kleine vereniging OWK en ons dorpje Oostwold, ook gezien en gehoord wordt!

Foto: Marco Spelten/Korfbalfoto.nl

 

Het bericht Oostwolmer Tessa Lap ook in 2018 in Oranje U17 verscheen eerst op InfoLeek.