Lena van der Kaap neemt afscheid als voorzitter van Stichting Autisport Leek

Lena van der Kaap neemt afscheid als voorzitter van Stichting Autisport Leek

LEEK – M.i.v. 1 januari 2018 heeft Lena van der Kaap haar functie als voorzitter van Stichting Autisport Leek  (SAL) neergelegd.

Lena van der Kaap was mede-initiatiefnemer van SAL en voorzitter vanaf de daadwerkelijke oprichting in juni 2015.

Dat SAL zich ontwikkeld heeft tot wat het nu is, is grotendeels te danken aan haar inzet, doorzettingsvermogen en visie op aan welke voorwaarden moet worden voldaan, om kinderen met ASS, of kinderen die anderszins bij een reguliere sportclub niet mee kunnen komen, op een verantwoorde manier te laten sporten.

Lena zelf vindt dit veel te veel eer: “Het voelt meer als iets wat gewoon gedaan moest worden en dat dit samen met anderen is gedaan. Een soort afwas doen, maar dan wat meer”.

Hoe het ook zij, het bestuur van SAL zal haar inbreng zeker missen.

Als ouder van een speler in het 12-18 jarigen team blijft van der Kaap nog wel betrokken bij SAL.

Bert Katerborg, zelf ouder van een dochter, meespelend in het jongste team, neemt de voorzittershamer met veel enthousiasme over.

Inmiddels bestaat SAL uit een groep van 12 jongens en meisjes van 6 t/m 12 jaar. De  groep 12 tot 18 jarigen bestaat op dit moment  uit nog maar 2 spelers en wordt voorlopig aangevuld met spelers van VEV ’67 in dezelfde leeftijdscategorie.

Stichting Autisport Leek richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 t/m 18 jaar uit de regio’s  Westerkwartier,  Noordenveld en aangrenzende gemeenten.

In de wintermaanden wordt getraind in de zaal, de andere maanden op de velden van voetbalclub VEV’67 in Leek.

Voor vrijblijvend 3 keer meetrainen en/of meer informatie, kan contact opgenomen worden met Bert Katerborg, 06-15371129 of TinekSlagter 06-49122664. autisportleek@gmail.com).

Het bericht Lena van der Kaap neemt afscheid als voorzitter van Stichting Autisport Leek verscheen eerst op InfoLeek.