Noordenveld-Westerkwartier start met Walking Football voor 60-plussers bij VEV’67

Noordenveld-Westerkwartier start met Walking Football voor 60-plussers bij VEV’67

LEEK – Er zijn in de regio Noordenveld-Westerkwartier voldoende 60-plussers, die het fijn zouden vinden om met Walking Football te starten. Bewegen voor senioren is belangrijk en als dat kan met hun favoriete spel is dat een mooi gegeven.

Tevens is voor en na het sporten het sociaal aspect van belang voor het welzijn van de deelnemers. Het samen zijn met oude voetbalmaten, een kop koffie en een goed gesprek kan bijdragen aan het uitbreiden van de kennissenkring. Via het Walking Football kan isolement en eenzaamheid doorbroken worden.

Bij Walking Football zijn de spelregels dusdanig aangepast dat het veilig en verantwoord is om deel te nemen. Er mag alleen gewandeld worden en de bal mag niet boven de heup komen. Er zijn geen keepers, maar kleine lage doeltjes. Het gaat om het samenspel en niet wie de meeste doelpunten gescoord heeft.
Een uur buiten sporten, samen bewegen en plezier hebben staan voorop.

Woensdagmorgen 24 januari 2018 om 9.30 uur komen de Old Stars van FC Groningen een demonstratie geven bij VEV’67 in Leek. Op woensdag 31 januari om 9.30 uur start de training bij VEV’67. Iedereen die mee wil doen, heeft een maand de tijd om te ervaren of het Walking Football bij hem of haar past, vervolgens kan men zich aanmelden als lid. Voor meer informatie zie de website van VEV’67.

Het bericht Noordenveld-Westerkwartier start met Walking Football voor 60-plussers bij VEV’67 verscheen eerst op InfoLeek.