100pk en Mixr gaan huisstijl gemeente Westerkwartier vormgeven

100pk en Mixr gaan huisstijl gemeente Westerkwartier vormgeven

WESTERKWARTIER – Na een aanbestedingstraject voor de huisstijl van de nieuwe gemeente Westerkwartier is de opdracht definitief gegund aan bureaucombinatie 100pk/Mixr uit Groningen.

Deze strategische en creatieve bureaus gaan de huisstijl met logo voor de gemeente Westerkwartier ontwerpen. Inwoners van de nieuwe gemeente mogen via een verkiezing meestemmen over het ontwerp voor de nieuwe huisstijl. Het is de bedoeling de huisstijl medio 2018 te introduceren en daarna stap voor stap in te voeren.

Op basis van een ruime ervaring gaan beide bedrijven aan de slag met de huisstijl van de gemeente Westerkwartier. In het herindelingsadvies en de contourenschets van de gemeente Westerkwartier staat geformuleerd wat het toekomstbeeld van de nieuwe gemeente is en in welke richting de gemeente zich wil ontwikkelen. Dit wordt vertaald naar de huisstijl van de nieuwe gemeente. De ontwerpers gaan aan de slag met woorden, vormen, beelden en kleuren. De vier gemeenten vinden het belangrijk dat er een sterk en herkenbaar logo met bijbehorende huisstijl komt voor de nieuwe gemeente Westerkwartier. Naast het huisstijltraject is het proces op om te komen tot een nieuw gemeentewapen inmiddels ook gestart. Aangezien het ontwerp aan strenge wettelijke en heraldische voorschriften moet voldoen loopt dit proces via de Hoge Raad van Adel.

Gemeente Westerkwartier
Op 1 januari 2019 start de nieuwe gemeente Westerkwartier. Deze gemeente ontstaat uit de huidige vier gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn en het deel Middag-Humsterland van de huidige gemeente Winsum.  De nieuwe gemeente heeft 41 kernen, ruim 62.000 inwoners en een oppervlakte van 37.000 hectare.

Het bericht 100pk en Mixr gaan huisstijl gemeente Westerkwartier vormgeven verscheen eerst op InfoLeek.