Tiga Leek drie Gronings Kampioenen rijker

Tiga Leek drie Gronings Kampioenen rijker

HEERENVEEN/LEEK – Op 13 januari vonden de provinciale kampioenschappen plaats in de Epke Zonderland hal in Heerenveen. In de eerste wedstrijd kwamen de jongste en de oudste turnsters van Tiga in actie.

Bij de pupillen 1 N2 behaalde Noa Kuperus een prachtige bronzen medaille, Laura van Doorn en Anoek Eschendal werden verdienstelijk 4deen 5de.

In de andere baan turnden de senioren B hun wedstrijd; Rianne Suurd werd 2de en mocht het zilver omhangen, Julia de vries werd derde en Sascha de Haan eindigde net buiten het podium met een 4deplek.

In wedstrijdronde twee was het de beurt aan Marit Ijpma Pupil 2 N2. Marit turnde een nette wedstrijd en werd op sprong 4de. Helaas niet voldoende voor een plek op het podium. In de andere baan mochten de junioren c laten zien wat ze waard waren.

Ze turnden een goede wedstrijd en dat werd beloond: Marleen Eizenga  kreeg het goud omgehangen, Kirsten Bruinsma werd tweede en mocht de zilveren plan in ontvangt nemen. Rosanne de Vries belande net naast het podium maar werd 2deop spong.

In de laatste wedstrijd was het de buurt aan de eerste divisie voorgeschreven (jeugd 1 N2) en de tweede divisie keuze (jeugd 2 supplement D). Ze turnden allen een stabiele wedstrijd wat resulteerde in 2 blauwgekleurde podia.

Jeugd 2 D:  op de 1ste   plaats : Marianne van Esch, Iris Tuinstra werd 2de en Elsbeth Douma werd 3de.
Jeugd 1 N2: Esmée Bosma: Goud, Mare Hogenhuis: Zilver.

Tiga Leek is weer drie Provinciaal Kampioenen rijker: Marleen Eizenga, Marianne van Esch en Esmée Bosma. Zoals het nu lijkt hebben zo goed als alle turnsters hebben zich geplaatst voor de landelijke wedstrijden. En zijn er plekken verdiend voor de toestelfinales die half juli zal plaatsvinden.Het bericht Tiga Leek drie Gronings Kampioenen rijker verscheen eerst op InfoLeek.