Leekster Gedichtendag 2018 in de Balkhoeve

Leekster Gedichtendag 2018 in de Balkhoeve

LEEK – Met de Leekster Gedichtendag gaat op de laatste donderdag van januari traditiegetrouw de poëzieweek in het gehele land van start. Al zo’n 17 jaar bieden Foleor van Steenbergen en Christel Elshout een podium aan 15 personen om hun eigen werk voor te dragen.

Deze gedichtendagen in Leek zijn ooit begonnen in  boekhandel Bronsema-Bosman maar worden nu in De Balkhoeve georganiseerd, aan de Waezenburglaan 55 in Leek,  vlak naast scholengemeenschap RSG De Borgen. Aanvang: 19.30 uur. We hopen op een mooie gevarieerde poëtische muzikale cultuuravond voor “jong en oud”. Entree is € 7,50 per persoon inclusief gratis koffie of thee (er is geen pinapparaat aanwezig). Vooraf reserveren is niet nodig.

Iedere dichter en muzikant krijgt na een korte introductie door Foleor van Steenbergen of  Christel Elshout, die de presentatie in handen hebben van deze avond, ongeveer acht minuten de gelegenheid voor te dragen uit eigen werk. Er is ook een leestafel met gedichtenbundels en andere boeken van de dichters die deze avond voordragen. Dit jaar is het landelijke thema “Theater” en naast taal, zal ook live muziek en zang klinken.

De jonge sopraan Milou Laros, die dan net 12 jaar geworden is, opent de avond met een lied en brengt later op de avond nog een tweede lied ten gehore.Pamela Wolters brengt muziek ten gehore op viool en ukelele van haar 1e CD met eigen repertoire en Engelse folk-liedjes, na de twee korte pauzes.

Sylvia Huberts uit Haarlem neemt haar zingende zaag mee en Foleor van Steenbergen begeleidt op een harmonium, dichter Atze van Wieren bij zijn teksten o.a. over de Groninger suikerbieten.

Een aantal leerlingen van RSG De Borgen, zijn gestimuleerd een gedicht te schrijven en op deze avond zelf voor te dragen. Verder zijn Wietske Dijkstra uit Leeuwarden, Hilbrand Mulder, Epko Bult en Wouter en Rajko van Schie uit Leek, Sanja Simunic uit Zeist,  Bianca Hazenberg uit Sauwerd, Hans Daalmeijer, Willem Tjebbe Oostenbrink uit Grijpskerk en kunstschilder Erik Zwezerijnen met een eigen galerie in Echten en Groningen van de partij.

We hopen u te mogen verwelkomen in De Balkhoeve te Leek.

Het bericht Leekster Gedichtendag 2018 in de Balkhoeve verscheen eerst op InfoLeek.