Kinderen van o.b.s. de Hasselbraam prikken afval in de wijk Oostindie

Kinderen van o.b.s. de Hasselbraam prikken afval in de wijk Oostindie

LEEK – Kinderen van de groepen 5 t/m 8 van o.b.s. de Hasselbraam hebben afval “geprikt”  in de wijk Oostindie. Met milieu-zakken, prikstokken en handschoentjes zijn zij de wijk in gegaan.

Groep 5 heeft de omgeving van het schoolplein schoongemaakt en de groepen 6 t/m 8 zijn in groepjes met een hulpouders en hulp-oma de wijk van Oostindie in gegaan. Elk groepje had een deel van de wijk toegewezen gekregen.

Er is ontzettend veel afval gevonden zoals; oud vuurwerk, plastic zakken van de bouw, snoeppapiertjes en blikjes. Dit  lag veelal in de bosjes en aan de waterkant. De kinderen zijn erg onder de indruk van al het afval wat binnen 1 uur is gevonden! Door deze actie beseffen de kinderen ook dat het erg belangrijk is om je afval in een afvalbak te gooien die veel in de speeltuinen staan, of om je afval in je jaszak te stoppen en thuis weg te gooien.

Ondanks het enthousiasme van de kinderen bij het afval prikken, hopen ze dat er volgende keer minder afval zal liggen. Minder afval is beter voor de wijk en de mensen die er wonen!

Het bericht Kinderen van o.b.s. de Hasselbraam prikken afval in de wijk Oostindie verscheen eerst op InfoLeek.