Geslaagde aftrap Walking Football bij VEV’67

Geslaagde aftrap Walking Football bij VEV’67

LEEK – Vanmorgen, woensdag 24 januari, was de aftrap van Walking Football voor het Noordenveld en Westerkwartier bij VEV’67. Ongeveer 60 belangstellenden waren op Sportpark Oostindie aanwezig om kennis te maken met het Walking Football.

Walking Football is een variant op het reguliere voetbal. Er wordt 6 tegen 6 gespeeld zonder keepers. Daarnaast is lichamelijk contact verboden en mag er alleen gewandeld worden. Dit zorgt ervoor dat positiespel uiterst belangrijk is. Vooral voor mensen die lang niet meer gevoetbald hebben of op latere leeftijd beginnen, is dit een perfecte variant op het reguliere voetbal! Het sociale contact, samen bewegen en plezier zijn de speerpunten van het Walking Football.

Na het openingswoord van voorzitter Emo de Vries en Mick Duzink (Manager maatschappelijke projecten FC Groningen), gaf Jaap Pranger informatie over de trainingen en de spelregels. Vervolgens gaven de Old Stars van FC Groningen een demonstratietraining, waaraan ook al enkele geïnteresseerden deelnamen.

Vanaf 31 januari a.s. wordt er iedere woensdag om 9:30 uur getraind bij VEV’67. Hier kan men enkele malen meetrainen om te ervaren of het Walking Football bij hem of haar past en eventueel aanmelden.Het bericht Geslaagde aftrap Walking Football bij VEV’67 verscheen eerst op InfoLeek.