De jasjes gaan uit tijdens de Streekproductenmarkt Nienoord

De jasjes gaan uit tijdens de Streekproductenmarkt Nienoord

LEEK – Aanstaande zaterdag 3 februari wordt de Streekproductenmarkt Nienoord gehouden op het erf van Boerderij Oosterheerdt in Leek. Tussen 10.00 en 16.00 uur is de markt gratis te bezoeken.

Bezoek onze markt en zie hoe de eerste schapen worden geschoren

De eerste streekmarkt van dit jaar op het erf begint wel bijzonder. In de stal van boerderij Oosterheerdt kunt u bekijken hoe de schapen worden geschoren. Dit wordt gedaan door een echte schaapscheerder en kunt u meemaken hoe snel en vakkundig een schaap zijn jasje wordt uitgetrokken.

Als u op de markt rond kijkt, komt u zeer interessante en lekkere producten tegen. Zo is Willekleurige Draden aanwezig met gesponnen wol van de schapen van de geitenkaasboer verkrijgbaar en echt nieuw is de Nienoordslontwol op grote bollen. Dit is uitermate geschikt om grove woondekens mee te breien. Laat je verrassen wat er allemaal mogelijk is met echte wol. Natuurlijk Afke staat deze maand weer met lekkere jams voor op een stukje kaas of worst voor bij de borrel Maar ook lekkere gewone” jam zoals aarbeienjam of pruimenjam.

Verder is het bijna weer tijd dat de hazelaar gaat bloeien. Voor mensen die last van hooikoorts hebben heeft Imker Kapma  weer Stuifmeelpollen bij zich. Als u nu begint met de pollen te eten, dan heeft u straks minder last van hooikoorts. Het Lekkere Winkeltje staat met hun bekroonde worstsoorten met als speerpunt diverse soorten droge worst en ze nemen ook warme grillworst mee en verse erwtensoep. Uiteraard treft u ook geitenkaas en geitenkwark aan van Geitenhouderij ter Veen en kaas gemaakt van koeienmelk bij de stand van Hoogendoorn. Vergeet vooral de lekkere eieren niet voor een oergezellig ontbijt.

Om 13u00 begint Jan Willem Pieter Slotema op zijn trekzak allerlei leuke bekende liedjes te spelen, om de markt nog sfeervoller te maken als dat het al is.

De eerste zaterdag van de maand begint dus goed op onze streekproductenmarkt, om de allerlekkerste en verse producten uit te zoeken, zodat u met een goed gevulde boodschappentas weer naar huis gaat en omdat de sfeer op de markt altijd gezellig is, gaat u weer met een goed humeur naar huis.

Kom daarom ook naar onze markt zaterdag, 3 februari, voor een gegarandeerd goed begin van uw weekend. De standhouders op de markt leveren de lekkerste regionale producten: ook voor uw boodschappen.

Streekproductenmarkt Nienoord
Alle producten die op de streekproductenmarkt verkocht worden, zijn in een straal van 40 kilometer rondom Leek geteeld, gekweekt of bereid. Door jam, honing, brood, eieren, kruiden, worst, groenten, aardappelen, fruit of appelsap uit de omgeving te kopen, worden niet alleen lokale ondernemers gesteund maar eet u duurzame producten die geen lange reis afgelegd hebben.

Een lijst van de standhouders treft u aan op de vernieuwde website http://streekproductenmarktnienoord.nl.

Het bericht De jasjes gaan uit tijdens de Streekproductenmarkt Nienoord verscheen eerst op InfoLeek.