JC-Electronics opent eigen bedrijfsschool

JC-Electronics opent eigen bedrijfsschool

MARUM/LEEK – Met het onthullen van de logo’s van JC-Academy en DOK4 is vanmiddag de JC-Academy officieel geopend.

Deze bedrijfsschool, gevestigd in Marum, maakt onderdeel uit het van elektronicaconcern JC-Electronics, wat ook in Leek gevestigd is, en heeft als doel om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op te leiden binnen het bedrijf tot geschoolde medewerkers. Hiervoor wordt samengewerkt met DOK4. Zij faciliteren bedrijven in het verkrijgen van hun eigen bedrijfsopleiding en stemmen vraag en aanbod van potentiële medewerkers op elkaar af. JC-Academy is een van de vijf nieuwe bedrijfsscholen die onder de naam Kansrijke Leerweg met subsidie van de provincie Groningen is ontstaan.

JC Academy
De verwachting is dat er per jaar zo’n vijftig potentiële medewerkers worden opgeleid binnen de JC Academy. Deze mensen zijn meestal werkloos en worden door DOK4 getest op hun vaardigheden en er wordt een profiel schets gemaakt van waar hun kansen liggen. ‘Als blijkt dat werken met elektronica passend is, worden ze binnen de JC-Academy geplaatst en gaan ze mee in de praktijk’, vertelt Cor Mulder, opleidingscoördinator binnen JC-Electronics. ‘Ze leren dan eerst de basisvaardigheden, zoals solderen en het vervangen van standaardonderdelen in elektronica. Als na twee maanden blijkt dat het werk bevalt, komt er steeds meer verdieping en verbreding in het werk en komt ook theorie aan bod. ‘Je merkt dat de mensen in opleiding hier echt leren omdenken. Ze krijgen weer perspectief en leren nieuwe vaardigheden’, aldus Mulder in zijn verhaal.

Kansrijke Leerweg
De JC-Academy is een van de vijf bedrijfsscholen die valt onder de Kansrijke Leerweg. Samen met vier andere Groningse ondernemingen hebben zij het initiatief genomen om mensen op te leiden tot goede technische specialisten. De behoefte daar aan wordt steeds groter en het aanbod kleiner. Gedeputeerde Patrick Brouns sprak bij de opening lovende woorden hierover uit: ‘Ik waardeer het bijzonder dat het bedrijfsleven het initiatief heeft genomen deze behoeften bij elkaar te brengen. Vanwege de technische specificatie zal dit structurele werkgelegenheid opleveren en kunnen ondernemers verder groeien zonder dat er belemmeringen zijn in personeel.

Subsidie vanuit het Ruimtelijk Economisch Programma Zuiderzeelijn
De totale kosten van het project Kansrijke Leerweg bedragen vier miljoen euro. Gedeputeerde Staten subsidiëren het project Kansrijke Leerweg met twee miljoen euro vanuit het Ruimtelijk Economisch Programma Zuiderzeelijn (REP-ZZL), onder de vlag van Groningen@Work, het provinciale programma Economie en Arbeidsmarkt 2016-2019.

Het bericht JC-Electronics opent eigen bedrijfsschool verscheen eerst op InfoLeek.