Rederijkerskamer Vredewold speelt; Bospeen en Blinde Vinken

Rederijkerskamer Vredewold speelt; Bospeen en Blinde Vinken

TOLBERT – Rederijkerskamer Vredewold uit Tolbert speelt op 9 en 10 februari het blijspel ‘Bospeen en Blinde Vinken’, geschreven door Ruud van Ling.

Simon Akkerman drijft samen met zijn hardwerkende dochter Elsie een eersteklas groentezaak. Het voortbestaan van die zaak wordt echter bedreigd door mevrouw Steensma, de eigenares van een concurrerende supermarkt. Maar Simon houdt zijn hoofd koel en zijn poot stijf! Zijn enige zorg is: een goeie vent vinden voor zijn dochter Elsie.

De voorzienigheid helpt een handje, want Elsie krijgt, als ze met de vrachtauto van de veiling komt, een bijna aanrijding met ’n zekere Hans. Slechts door keihard op de rem te trappen, kan ze een ongeluk voorkomen, maar haar kostelijke lading belandt op de rijweg. Hans, de gentleman, bestelt een taxi voor Elsie, ruimt zelf de boel op en brengt de vrachtauto hoogstpersoonlijk terug. De lofzangen op Hans zijn niet van de lucht. Elsie is helemaal wég van hem en Simon vindt de naam Hans een prachtnaam voor een prachtvent! Maar als Hans de zoon van mevrouw Steensma blijkt te zijn, is diezelfde naam “Hans” plotseling een gore naam voor een gore vent met gore streken en is die zogenaamde aanrijding natuurlijk doorgestoken kaart. Kortom, spanning en humor alom!

De voorstellingen vinden plaats op 9 en 10 februari 2018 in de Postwagen te Tolbert. De aanvang van beide voorstellingen is 20.00 uur. Kaarten à EUR 10,- zijn aan de kassa te verkrijgen. Kom op tijd, want vol = vol

Het bericht Rederijkerskamer Vredewold speelt; Bospeen en Blinde Vinken verscheen eerst op InfoLeek.