Een kijkje in de Nederlandse 112-meldkamers tijdens ‘De Noodcentrale’ op NPO 1

Een kijkje in de Nederlandse 112-meldkamers tijdens ‘De Noodcentrale’ op NPO 1

Dagelijks beantwoorden ze duizenden telefoontjes van mensen in nood. Of het nu gaat om een verkeersongeval, een overval, een ruzie op straat of vreemde geluiden bij de buren, de medewerkers achter de telefoonnummers 0900-8844 en 112 schatten situaties in een split second in en regelen snel passende hulp.

Dankzij het werk achter de schermen kunnen daders worden aangehouden en levens worden gered. In het nieuwe televisieprogramma De Noodcentrale kijk je mee met het soms heftige werk van de centralisten. De eerste aflevering is vandaag, donderdag 1 februari om 22:20 uur te zien op NPO 1.

Het bericht Een kijkje in de Nederlandse 112-meldkamers tijdens ‘De Noodcentrale’ op NPO 1 verscheen eerst op InfoLeek.