Jan de Jong voorgedragen als beoogd griffier gemeente Westerkwartier

Jan de Jong voorgedragen als beoogd griffier gemeente Westerkwartier

WESTERKWARTIER – De selectiecommissie van de Raadsgroep Herindeling draagt Jan de Jong voor als beoogd griffier van de raad van de nieuwe gemeente Westerkwartier.

Wanneer de Raadsgroep hem heeft benoemd, vervult hij tot de herindeling de rol van kwartiermaker voor de griffie van de nieuwe gemeente. De verwachting is dat hij 1 mei 2018 start.

Jan de Jong (1955) woont in Diever en is sinds 2006 griffier van de raad van de gemeente Tynaarlo. Daarvoor werkte hij in managementfuncties bij de gemeenten Tynaarlo en Westerveld, als gemeentesecretaris van de gemeente Diever en voor diverse gemeenten in de provincie Groningen.

De commissie die Jan de Jong heeft geselecteerd uit 21 sollicitanten, bestaat uit vertegenwoordigers van de gezamenlijke politieke fracties in de raden van de vier Westerkwartiergemeenten. De commissie is bijgestaan door een burgemeester en een griffier, elk uit één van de huidige gemeenten.

Ervaren
De commissie ziet in Jan de Jong een ervaren en gedreven raadsgriffier. De commissie verwacht dan ook dat hij gemotiveerd en enthousiast, maar ook vanuit rust en gedegenheid, de rol van griffier in de nieuwe gemeente Westerkwartier invult.

Jan de Jong: “Als griffie samen met raad, inwoners en de gemeentelijke organisatie werken aan een nieuwe gemeente Westerkwartier is een geweldige uitdaging. De Raadsgroep heeft wat dat betreft al voldoende ambitie uitgesproken om dit waar te maken. Als griffier wil ik daar graag een belangrijke bijdrage aan leveren.”

Besluit voordracht
De Raadsgroep Herindeling (met vertegenwoordigers van alle raadsfracties in de vier gemeenten) neemt op 8 februari aanstaande een besluit over de voordracht. De kwartiermaker/beoogd griffier treedt tot 1 januari 2019 formeel in dienst bij de gemeente Leek. Om die reden neemt de raad van deze gemeente na het besluit van de Raadsgroep nog een aanstellingsbesluit.

Het is vervolgens de bedoeling dat de nieuwe raad van de gemeente Westerkwartier in januari 2019 Jan de Jong benoemt tot griffier.

Het bericht Jan de Jong voorgedragen als beoogd griffier gemeente Westerkwartier verscheen eerst op InfoLeek.