Driemaal winst voor schaakclub Leek

Driemaal winst voor schaakclub Leek

GRONINGEN/LEEK – Na de recente overwinning van Leek 1 op koploper Haren & Oostermoer, was er de afgelopen week weer drie maal winst voor de schaakclub Leek. Het bekerteam won uit van Lewenborg en heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de NOSBO-beker.

Heijnen won overtuigend, Westerlaan door een pion voorsprong tot een winnend eindspel uit te bouwen, en Doller behaalde het beslissende halfje door remise af te dwingen. Leek speelt op 8 maart uit tegen HSP/Veendam om een plek in de halve finale. Het Leekster Viertal boekte haar eerste overwinning van dit seizoen door het viertal van Assen met 2,5 – 1,5 te verslaan. Arriola won aan bord 1 en Maliepaard aan bord 4. Stokhorst wist een dame-eindspel met ieder twee pionnen zorgvuldig om te zetten in remise, wat genoeg was voor de overwinning. Tenslotte won het Leekster juniorenteam in de Noordelijke Jeugdcompetitie met 4 – 0 van Gorredijk door winstpartijen van Tijmen Hofstra, Johnny Albadeen, Tobias van Essen en Jolian Albadeen. Bij de interne competitie deed Kuiper goede zaken door te winnen van klassementsleider Doller. Op vrijdag 9 februari schaakt Leek 1 thuis tegen Het Kasteel uit Coevorden.

Op zaterdag 10 februari 2018 wordt het schoolschaakkampioenschap van het Westerkwartier gehouden in De Gasthorn te Zuidhorn met deelname van 19 teams van 11 basisscholen. Leden van de Rabobank kunnen de schaakclub Leek en omgeving helpen door één of twee stemmen van de Clubkas Campagne uit te brengen op de club. De club wil graag meer schaaklessen aanbieden aan scholen in het Westerkwartier, en schaakactiviteiten op locatie organiseren voor senioren en andere doelgroepen. Van het geld worden vrijwilligers opgeleid tot schaaktrainer en extra schaakmaterialen aangeschaft om het uit te kunnen voeren.

Het bericht Driemaal winst voor schaakclub Leek verscheen eerst op InfoLeek.