Eerste verliespunten voor korballers Rodenburg

Eerste verliespunten voor korballers Rodenburg

HEERENVEEN/LEEK – Op 4 februari moest Rodenburg het opnemen tegen Kinea in Heerenveen. Eerder op de middag had Rodenburg 2 al van TFS gewonnen en verstevigde hiermee haar 2e positie in de competitie. Voor Rodenburg 1 zaak om hun wedstrijd ook om te zetten in winst.

De wedstrijd begon en al snel nam Rodenburg een 0-1 voorsprong. Kort daarna maakte Kinea gelijk van afstand. Dit spelbeeld bleef aan het begin van de wedstrijd, Rodenburg kwam op voorsprong maar Kinea maakte vrij snel daarna de gelijkmaker. Vanaf 6-5 draaide dit spelbeeld om, Kinea nam de voorsprong maar Rodenburg trok het snel weer gelijk. Na de 10-10 wist Rodenburg weer op voorsprong te komen, maar ook nu kwam Kinea snel weer naast Rodenburg. Vlak voor rust kon Kinea voor het eerst een voorsprong nemen van 2 doelpunten en er werd gerust met een 13-11 achterstand voor Rodenburg.

Duidelijk was dat er bij Rodenburg een tandje bij moest. Er moest strakker worden verdedigd en aanvallend betere keuzes worden gemaakt. Ondanks dat Rodenburg het gevoel had dat ze weer bij konden komen was het toch Kinea die als eerste scoorde en zo op 14-11 kwam. Het spel golfde op en neer en ondanks dat Rodenburg niet haar beste wedstrijd speelde was er zeker nog van alles mogelijk. Kinea kwam op een voorsprong van vier punten maar Rodenburg kwam netjes terug tot 22-20. In deze fase kon Kinea moeilijk scoren, maar Rodenburg schoot niet zuiver genoeg om naast Kinea te komen. Uiteindelijk liep Kinea weer uit naar een 25-20 voorsprong. Het laatste doelpunt was voor Rodenburg, maar teleurstellend genoeg gingen deze middag de punten niet mee terug naar Leek. De eindstand was 25-21.

Komende zondag komt ZKC uit Zuidwolde op bezoek. Het tweede zal om 13:10 starten tegen koploper ZKC 3. Momenteel staat het tweede één punt achter op ZKC 3, maar ZKC heeft nog wel een wedstrijd tegoed. Dit beloofd dus een spannende wedstrijd te worden. Aansluitend treden de hoofdmachten van Rodenburg en ZKC tegen elkaar aan. Rodenburg is nog koploper met één punt voorsprong op ZKC. In de uitwedstrijd won Rodenburg, hopelijk kunnen ze zondag de punten ook weer pakken.

Het bericht Eerste verliespunten voor korballers Rodenburg verscheen eerst op InfoLeek.