Leek loopt voor met zonne-energie

Leek loopt voor met zonne-energie

LEEK – Uit onderzoek van zonnepanelenleverancier Zonneplan blijkt dat er relatief veel zonnepanelen op de daken in Leek liggen. Per 2 inwoners is er op dit moment 1 zonnepaneel aanwezig.

Hiermee staat de gemeente Leek op plek 77 van alle 388 gemeenten in Nederland.  Uit ditzelfde onderzoek blijkt dat Leek ook een gemeente is met veel potentie voor zonne-energie.

De tussenstand
Leek zit boven het gemiddelde van Nederland, wat ligt op  0,45 zonnepaneel per inwoner. Maar vergeleken met gemeenten uit de provincie Groningen presteert Leek matig. Winsum, de koploper uit de provincie, heeft namelijk 1,67 zonnepaneel per inwoner en neemt hiermee plek 4 van Nederland in.

Onderzoek en potentie
Zonneplan heeft de daken van alle woningen voor zonnepanelen in Leek onderzocht. De ongeschikte woningen; met een rieten dak, teveel schaduw, een rijksmonument of flats zijn niet meegenomen. De conclusie is dat 7.235 koopwoningen geschikt zijn voor zonnepanelen. Van het aantal geschikte adressen hebben 479 locaties een zonnepaneleninstallatie.

Foto: Jantri duurzame energie Leek

 

 

Het bericht Leek loopt voor met zonne-energie verscheen eerst op InfoLeek.