Sparta pakt laatste strohalm

Sparta pakt laatste strohalm

ZEVENHUIZEN – Afgelopen zaterdag speelde het Zevenhuister vlaggenschip een belangrijke wedstrijd in strijd tegen degradatie. Tegenstander deze avond was HHV uit Hollandscheveld. In Drenthe gingen de Rood-Zwarten vrij kansloos ten onder. Tijd voor revanche! In een goed gevulde Rodenburghal leverde Sparta strijd en werd er gevochten voor elke bal.

Sparta begon flitsend aan de wedstrijd tegen HHV. De Zoutman-formatie opende, zoals was bedacht in de voorbespreking, de score. HHV tekende echter direct de gelijkmaker aan en kwam daarna ook direct op voorsprong. Daarna nam Sparta het initiatief. Via 6 goals van afstand werd de 1-2 achterstand omgebogen in een 6-3 voorsprong. Beide ploegen scoorden in het vervolg van de eerste helft om en om waardoor er met een 10-8 voorsprong de kleedkamer werd opgezocht.

Coach Mark Nijenhuis was lovend over zijn pupillen en de opgebouwde voorsprong. Wel hamerde hij erop dat het spel ‘’klein’’ gehouden moest worden, om zo de marge gestaagd uit te bouwen. Direct na rust waren het de gasten die weer dichterbij kropen, maar de Zevenhuisters toonden wederom veerkracht en stoomden door naar een 14-11 tussenstand. Daarna raakte de ploeg wat uit haar spel en wisten de Drenten drie maal op rij te scoren waardoor het ineens weer 14-14 was.

Echter pakte Sparta vanaf toen de draad weer op, maar vasthouden lukte maar niet. Met nog een kleine 5 minuten op de klok was het HHV dat bij 18-19 op voorsprong kwam. Echter verzaakten de Rood-Zwarten op dat moment niet en kwamen ze tot vier keer toe weer op gelijke hoogte, met nog minder dan een minuut was alles mogelijk, maar op dat moment stond de Spartaanse verdediging als een huis en ging de bal naar de aanval, waar een loepzuiver schot de doorslag gaf, 23-22!

Door deze zege pakt Sparta de laatste strohalm wat betreft handhaving in de Tweede Klasse B, nu zaak om dit door te zetten de komende drie wedstrijden. Te beginnen volgende week in Elim, waar om 17.00 uur concurrent Elko wacht! Graag tot dan.

Het bericht Sparta pakt laatste strohalm verscheen eerst op InfoLeek.