Vogelhouders bekeurd na volièrecontroles

Vogelhouders bekeurd na volièrecontroles

LEEK/REGIO – Op zaterdag 3 februari hebben agenten van Politie Ommelanden West en Politie Oost-Fryslan in samenwerking met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, de FUMO Grou, Gemeente Leek en de Provincie Groningen volièrecontroles gehouden.

Gekeken werd of o.a. de vogels wel op de juiste wijze geringd waren en/of de uitheemse vogels wel CITES-verklaringen hadden. In totaal werden 15 volièrehouders bezocht. 3x werd er proces-verbaal opgemaakt. 1x voor het hebben van uitheemse ongeringde vogels zonder CITES- papieren. 1x voor het hebben van 5 ongeringde, in Nederland van nature voorkomende vogels. En 1x voor het doden van een beschermde vogel (zie foto). De eigenaar had de vogel eigenhandig gedood nadat deze al door de politie in beslag was genomen.

Het bericht Vogelhouders bekeurd na volièrecontroles verscheen eerst op InfoLeek.