Schaakclub Leek wint van directe concurrent

Schaakclub Leek wint van directe concurrent

LEEK – De schaakclub Leek e.o. ontving op vrijdag 9 februari Het Kasteel uit Coevorden, dat net als Leek 4 punten uit 5 wedstrijden had gehaald. De fanatieke Leeksters wisten deze directe concurrent na een zeer spannend slot met 4,5 – 3,5 te verslaan, waarna het nog lang gezellig beleef in De  Balkhoeve.

Vlak nadat Maliepaard wegens stukverlies op gaf, bracht Huisman het eerste punt binnen door een combinatie in zijn voordeel te beslissen. Kuiper wist na een partij met wisselende kansen toch weer als winnaar uit de bus te komen en bracht Leek op 2 – 1. Albadeen kon een hopeloze stelling niet meer keren, waardoor het na drie uur schaken 2 – 2 stond. Heijnen heeft sinds oktober 2015 geen externe wedstrijd meer verloren en legde wederom zijn tegenstandster de wil op. Westerlaan kwam niet helemaal lekker te staan en verloor uiteindelijk doordat hij “door de klok ging”, wat leidde tot een 3 – 3 tussenstand.

Clubkampioen Veldman had een remisestelling, en bood remise aan toen de als laatst nog spelende Doller een kwaliteit won. Teamleider Doller stond daarna voor de zware taak om tegen hun beste speler een toren tegen loper eindspel met ieder twee pionnen, in winst om te zetten. Even na twaalven had hij dit “schaakprobleem” opgelost en werd hij gefeliciteerd met de winst van de partij en tevens van de wedstrijd. Voor Leek 1 was dit de derde overwinning op rij en het team staat nu stevig in de middenmoot met 6 punten uit 6 wedstrijden.

Het bericht Schaakclub Leek wint van directe concurrent verscheen eerst op InfoLeek.