OWK pakt nu wel de punten in derby

OWK pakt nu wel de punten in derby

HOOGKERK/OOSTWOLD – Na de verloren thuisderby tegen Hoogkerk in december, ging OWK zaterdagavond naar Hoogkerk voor de rematch.

De ploeg wilde zich graag revancheren voor de verloren thuiswedstrijd, maar wist dat het weer een lastige wedstrijd zou worden. Het nodige publiek was tevens op deze derby afgekomen en de sfeer zat er goed in.

Het begin van de wedstrijd ging gelijk op tot 8-8. OWK ging meteen goed om met de verdedigende druk van Hoogkerk en kwam tot veel kansen die helaas niet meteen allemaal verzilverd werden. Na deze beginfase was het OWK dat het initiatief nam en langzaam een voorsprong op het scorebord zette. De ploeg kreeg grip op de hoofdaanvallers van de thuisploeg door als collectief te verdedigen. OWK kon gedurende deze eerste helft de voorsprong uitbreiden naar een verschil van vijf punten: 11-16. Mede door een tactische aanpassing van Hoogkerk, kwam de thuisploeg voor rust toch nog terug tot een verschil van twee punten, ruststand 14-16.

In de rust hamerde coach Patrick Aalders erop scherpte te houden. De ploeg was de betere maar tegen Hoogkerk moet je de hele wedstrijd scherp blijven en met het koppie blijven spelen.

OWK kwam goed uit de kleedkamer door meteen een vrije bal te scoren. Zo werd het verschil meteen weer naar drie gebracht. Hoogkerk had intussen de verdedigende tactiek ook enigszins aangepast maar dit leverde voor hun niet het gewenste effect op. OWK bleef de gehele tweede helft op een voorsprong van drie, vier of vijf punten. OWK speelde echt als collectief en controleerde de wedstrijd. De tweede helft liep helaas de nodige vertraging op door verschillende blessurebehandelingen, maar bij het eindsignaal stond de ploeg op een verdiende 24-27 eindstand.

OWK liet vandaag weer zien waarom ze nog meedoen om het kampioenschap in deze Overgangsklasse. Concurrent Mid Fryslan pakte zondag ook de winst waardoor het verschil tussen beide ploegen op een punt blijft staan.

Volgende week zondag staat de thuiswedstrijd tegen AKC uit Almelo op het programma. De uitwedstrijd was lastig voor OWK maar uiteindelijk werd de winst toch over de streep getrokken. Weer een tegenstander om rekening mee te houden dus de ploeg zal er gewoon weer moeten staan.

Ook volgende week kunnen we alle steun weer gebruiken!

Foto: Chris Biemold

 

Het bericht OWK pakt nu wel de punten in derby verscheen eerst op InfoLeek.