Muziekfeesten in Leek voortaan niet tot twee maar tot twaalf

Muziekfeesten in Leek voortaan niet tot twee maar tot twaalf

LEEK – In het nieuwe beleid van de gemeente Leek zijn de eindtijden voor nieuwe tent-/buitenfeesten met 2 uren vervroegd.

Voorheen mochten tent-/buitenfeesten in de gemeente tot 02:00 uur duren maar organisatoren die nieuwe feesten gaan houden zullen om 00:00 uur moeten stoppen. De aanleiding voor het vervroegen van de eindtijd zijn de vele klachten van inwoners over geluidsoverlast.

Organisator Sikko Cazemier van onder andere het Flinke Pink festival zegt tegenover RTV Noord dat deze nieuwe regel er voor zorgt dat het financieel moeilijker wordt iets te organiseren in deze gemeente. Al heeft de gemeente er wel bewust voor gekozen de regel alleen bij nieuwe evenementen toe te passen zodat bestaande evenementen volgens de oude tijden gehouden kunnen worden.

Het bericht Muziekfeesten in Leek voortaan niet tot twee maar tot twaalf verscheen eerst op InfoLeek.