Adrian Kuiper Open Leekster Rapidschaakkampioen

Adrian Kuiper Open Leekster Rapidschaakkampioen

LEEK – Adrian Kuiper uit Leek is afgelopen vrijdag met overmacht Open Leekster Rapidschaakkampioen 2018 geworden. Het kampioenschap werd over drie avonden verspreid en per avond werden vier ronden gespeeld.

Kuiper wist in alle 12 ronden van zijn tegenstanders te winnen, en dat is een geweldige prestatie aangezien een foutje met 20 minuten bedenktijd al gauw gemaakt is. Op een gedeelde tweede plaats eindigden Pieter Doller en Issa Albadeen met evenveel punten. Lieuwe Boskma van de schaakclub Roden werd vierde en Martien Veldman legde beslag op de vijfde plaats. De prijs voor de beste thuisschaker was voor Geert Berghuis, die daarvoor een schaakklok kreeg aangeboden.

Op zaterdag 10 maart 2018 organiseren de schaakclubs Leek en Roden een NOSBO-jeugdschaaktoernooi, waaraan ook schoolschakers mee kunnen doen. Het begint om 13.15 uur en wordt gehouden in De Balkhoeve te Leek. Meer informatie over dit toernooi en het aanmelden volgt binnenkort op www.nosbo.nl en op www.schaakclubleek.nl en www.schaakclub-roden.nl.

Het bericht Adrian Kuiper Open Leekster Rapidschaakkampioen verscheen eerst op InfoLeek.