Olympische Spelen op buitenschoolse opvang SKSG

Olympische Spelen op buitenschoolse opvang SKSG

LEEK – Maandag 26 februari gingen ongeveer 60 kinderen sporten in de Rodenburghal in Leek. Deze kinderen die van de buitenschoolse opvang van SKSG uit Leek komen en Hoogkerk waren tussen de 4 en 12 jaar oud en gingen de olympische spelen op de BSO doen.

Voordat ze hier aan mee konden doen moesten ze op de BSO een eigen vlag maken, een olympische vlam en ieder kind maakte zijn/haar eigen entree kaartje. We begonnen met een filmpje over de afgelopen olympische spelen, dit maakte zoveel indruk dat de strijd was los gebarsten in de sporthal. Nadat zij als team op de foto waren gekomen gingen we de groepen verdelen en zijn we o.a. Bobsleeën, ijshockeyen, skiën, en curling gaan doen. Dit deden we in groepen van 4 kinderen waarmee zij streden tegen een ander team.

Langzaam werden alle kinderen verdeeld en gingen ze alle sporten bij langs. Al deze sporten werden uitgelegd door een studenten van het Alfa-College Sport en Bewegen uit Groningen. Vakkundig zoals alleen zij dit kunnen werden alle kinderen enthousiast van alle sporten die ze moesten doen. Nadat alle sporten waren gedaan kregen ze van de BSO locatie een echt olympische diploma mee. Hierop stond de zojuist gemaakte teamfoto op met de sporten die we hadden gedaan deze middag. Hiermee kwam een einde aan een zeer geslaagde olympische middag op Sport en Spel BSO Rodenburg uit Leek.Het bericht Olympische Spelen op buitenschoolse opvang SKSG verscheen eerst op InfoLeek.