Vrijwilligers druk met geld inzamelen voor Speelweek 2018

Vrijwilligers druk met geld inzamelen voor Speelweek 2018

LEEK – De laatste zomervakantieweek van maandag 27 t/m vrijdag 31 augustus wordt de jaarlijkse speelweek op “de Bult” achter het gemeentehuis gehouden.

Om deze week ook financieel goed en veilig te kunnen uitvoeren is er, naast de deelnemersbijdragen van €37,50 per persoon, extra geld nodig. Vandaar dat de speelweek werkgroep vanaf nu, volop in actie is.

Afgelopen zaterdag 24 februari stonden vrijwilligers bij de Poiesz in Tolbert voor de sponsoractie t.b.v de speelweek. Men kon speciale munten doneren en de opbrengst is voor de speelweek.

Woensdagavond 7 maart wordt de Jantje Beton collecte gehouden door een aantal speelweek vrijwilligers dus kunt u ze aan uw deur verwachten met de collectebus. Een gedeelte van de opbrengst gaat naar de speelweekorganisatie.

Dan zijn er ook een NL Doet-dag op vrijdag 9 maart bij Agora, van 10 tot 17 uur, naast de Rodenburghal. Tijdens deze landelijke vrijwilligersdagen wordt er materiaal gemaakt voor de speelweek. Er zal worden getimmerd en geverfd aan speelweek banners en wegwijsborden. Kijk ook op www.nldoet.nl daar staat de klus genoemd en beschreven.

Wil je meehelpen, geef je dan op bij Lucas Dijk, telefoonnummer: 06-12636017. We kunnen nog wel wat handige vrijwilligers gebruiken, wij zorgen uiteraard voor een lekkere lunch.

Lijkt het je leuk om Speelweekvrijwilliger te worden? Meld je dan aan bij elshout@spinn.nl. Officiële intake en inschrijving van alle vrijwilligers, bekende en nieuwe is vrijdagavond 22 juni van 19.00 tot 21.30 uur in de Schutse aan de Oldenoert 32 in Leek. Je begeleidt een vaste groep basisschoolkinderen vanaf 6 t/m 12 jaar overdag maar ’s avonds kun je blijven eten en is er een leuk avond programma voor de vrijwilligersgroep.

Aanmeldingsdagen voor de Speelweek kinderen zijn woensdag 4 juli van 15.00 tot 20.00 uur en donderdagmiddag  5 juli van 15.00 tot 17.00 uur. Kinderen die naar groep 4 gaan en jeugd die groep 8 hebben gedaan en naar het VO gaan, mogen meedoen. Alle basisscholen ontvangen begin juni hier bericht over die men in de nieuwsbrieven van school kunnen plaatsen.

Het bericht Vrijwilligers druk met geld inzamelen voor Speelweek 2018 verscheen eerst op InfoLeek.