Leekster schakers succesvol op NOSBO-rapidkampioenschap

Leekster schakers succesvol op NOSBO-rapidkampioenschap

VEENDAM/LEEK – Op zaterdag 3 maart werd in Veendam het rapidkampioenschap van de Noordelijke Schaakbond gehouden. Drie van de Leekster deelnemers wisten bij de eerste drie in hun ratingcategorie te eindigen.

In de categorie tot 1300 ratingpunten, legde Tetske Hofstra beslag op de tweede plaats. In de categorie tot 1500 was Ed Maliepaard, die in het verleden nog bij Veendam heeft gespeeld, de winnaar. Tijmen Hofstra liet alle schakers in de categorie tot 1700 achter zich. Alle prijswinnaars gingen met een envelop met inhoud naar huis. De spanning bij de interne competitie van de schaakclub Leek stijgt met de week, nu er nog negen schakers in aanmerking komen voor de tweede plaats op de ranglijst die recht geeft op deelname aan de play-offs om het kampioenschap.

Na 20 ronden staat Doller met afstand op nummer 1 en is dus zeker van een finaleplaats. De stand met nog vijf ronden te spelen tot de play-offs, ziet er verder als volgt uit: 2 Johnny Albadeen, 3 Veldman 4 Kuiper 5 Arriola 6 Issa Albadeen 7 Tijmen Hofstra 8 Stokhorst 9 Huisman en 10 Maliepaard. Aanstaande zaterdag 10 maart wordt in De Balkhoeve te Leek een jeugdschaaktoernooi gespeeld, waaraan maximaal 46 kinderen deel kunnen nemen. Het gaat hard met de inschrijvingen, dus wie mee wil doen, dient zich zo spoedig mogelijk aan te melden via www.nosbo.nl .

Het bericht Leekster schakers succesvol op NOSBO-rapidkampioenschap verscheen eerst op InfoLeek.