Nieuwbouwbeurs Leek, nieuwe fasen Oostindie en Zevenhuizen zonder aardgas

Nieuwbouwbeurs Leek, nieuwe fasen Oostindie en Zevenhuizen zonder aardgas

LEEK – Ook dit jaar houdt de gemeente Leek weer een Nieuwbouwbeurs tijdens de NVM open huizen dag.
Op zaterdag 7 april van 11:00 tot 14:00 uur kunt u in het gemeentehuis van Leek alle nieuwbouwplannen in Leek, Tolbert en Zevenhuizen bekijken. Van woningen voor starters tot exclusieve bouwkavels. De toegang is gratis.

Presentatie nieuwe fase Oostindie – De Hoven
Primeur is deze keer de start van de volgende fase van nieuwbouwwijk Oostindie-De Hoven: Fase 2A. In deze fase zijn koopwoningen in diverse woningtypes en prijssegmenten ontwikkeld door BPD, Van Wonen en Plegt Vos. Ook komen er 12 sociale huurwoningen van woningcorporatie Wold & Waard. Al het nieuwe woningaanbod wordt op de nieuwbouwbeurs gepresenteerd. De Hoven krijgt een natuurlijke uitstraling met heide, houtwallen, brinken en vennen en is zeer ruim van opzet. Alle kavels, van rijwoningen tot vrijstaande woningen, hebben een extra grote tuin.

Start nieuwe fase Zevenhuizen-Oost
De eerste fase van woonwijk Zevenhuizen-Oost is voorspoedig verlopen. Fase 2 omvat circa 20 bouwkavels, waarvan een belangrijk deel als vrije bouwkavels door de gemeente wordt uitgegeven. Op de nieuwbouwbeurs worden deze nieuwe bouwkavels gepresenteerd.

Aardgasvrij
De gemeente Leek wil aardgasvrije bouw stimuleren. In de eerste plaats vanwege de klimaat-doelstellingen, maar ook vanwege de aardbevingen in Groningen. Zowel in Oostindie als in Zevenhuizen wordt vanaf nu geen aardgas meer aangelegd. De woningen worden individueel voorzien van een warmtevoorziening, bijvoorbeeld een bodem- of luchtwarmtepomp. Op de nieuwbouwbeurs is daarover ook meer informatie te krijgen, net als over duurzaam bouwen.

Prima wonen in de gemeente Leek
Een aantrekkelijk en vernieuwd centrum, onderwijsaanbod van peuterspeelzaal tot aan gymnasium, uitstekende zorg- en welzijnsvoorzieningen, een breed scala aan sport- en recreatieve voorzieningen, zoals het landgoed Nienoord en het Leekstermeer en slechts vijftien autominuten van de stad Groningen. Informatie over alle nieuwbouwprojecten in de gemeente vindt u op de website www.woneninleek.nl.

Deelnemers beurs
Projectontwikkelaars, makelaars, hypotheekadviseurs en medewerkers van de gemeente zijn op de beurs aanwezig om vrijblijvend te adviseren over alle nieuwbouwmogelijkheden in de dorpen Leek, Tolbert en Zevenhuizen. De deelnemers zijn:
• Gemeente Leek – diverse vrije kavels Oostindie Leek en Zevenhuizen-Oost
• Gemeente Leek – aardgasvrij en duurzaam wonen
• BPD – diverse woningen in Oostindie – De Hoven (Leek)
• Hypotheekservice Leek – hypotheekadvies
• Jonkman Garantiemakelaars – diverse woningen in Sintmapark Tolbert en aan de Midwolderweg Leek
• Plegt Vos – Oostindie – De Hoven Leek
• Rabobank – hypotheekadvies
• Van Wonen – diverse woningen in Oostindie – De Hoven (Leek)
• Wold & Waard – sociale huurwoningen in Oostindie – De Hoven (Leek)

Het bericht Nieuwbouwbeurs Leek, nieuwe fasen Oostindie en Zevenhuizen zonder aardgas verscheen eerst op InfoLeek.