Geslaagd jeugdschaaktoernooi Leek en Roden

Geslaagd jeugdschaaktoernooi Leek en Roden

LEEK/RODEN – De schaakclubs Leek en Roden kunnen terugkijken op een zeer geslaagd en soepel verlopen NOSBO-jeugdschaaktoernooi in De Balkhoeve te Leek.

De 44 noordelijke jeugdschakers waren verdeeld over twee poules van 6 spelers en vier poules van 8 spelers. Toernooiwinnaar werd Sven Broersma van De Twee Kastelen, die in een snelschaakbarrage Johnny Albadeen van de schaakclub Leek wist te verslaan. In de B-poule behaalde Julian Albadeen de tweede prijs, waarbij het onderlinge resultaat met de nummer drie de doorslag gaf.

De F-poule werd gewonnen door Maurice Hylkema, die pas enkele maanden lid is van de schaakclub Leek. Lucas van der Veen begon met een aantal overwinningen in deze poule, en ging tenslotte met een derde prijs naar huis.Het bericht Geslaagd jeugdschaaktoernooi Leek en Roden verscheen eerst op InfoLeek.