Over en uit voor Sparta na wedstrijd in Nieuwehorne

Over en uit voor Sparta na wedstrijd in Nieuwehorne

NIEUWEHORNE/ZEVENHUIZEN – Na een goede serie wedstrijden op rij, waarin drie keer werd gewonnen, moest Sparta afgelopen zaterdag aantreden in Nieuwehorne.

Udiros stond voor aanvang van de wedstrijd op de tweede plaats en bij winst zouden ze hier ook blijven staan. Sparta strijd tegen degradatie en zou zelfs bij winst, moeten hopen op een misstap van de concurrentie. Voor de Zevenhuisters dus alles of niets.

Iets na achten floot scheidsrechter Meindertsma, na het voorstellen van beide ploegen, voor aanvang van de wedstrijd. Sparta begon nerveus aan de belangrijkste wedstrijd van het zaalseizoen. Udiros opende middels een doorloopbal de wedstrijd, waarna Sparta de leiding nam. Beide ploegen ontliepen elkaar weinig in het eerste bedrijf, het was wel telkens de Zoutman-formatie welke het voortouw nam. Bij 8-9 zochten de ploegen de kleedkamer op.

In de rust hamerde coach Nijenhuis erop dat Sparta vooral haar eigen spel moest spelen en de kansen dichtbij de korf moest creƫren. Met deze tactiek in het achterhoofd maakte Sparta vrij vlot de 8-10. Beide ploegen ontliepen elkaar weinig in de tweede helft. Sparta kon niet loskomen van de Friezen en met nog 10 minuten op de klok kwam Udiros weer op voorsprong, 14-13. Een spannende fase brak aan. De Rood-Zwarten vochten voor wat ze waard waren en kwamen met nog drie minuten te spelen weer gelijk op 15-15. Met nog een kleine minuut op de klok gooide Udiros een vrije bal door de korf en kon Sparta nog twee aanvallen opzetten, echter zonder resultaat.

Nadat het tweede team van Sparta enkele weken geleden al degradeerde naar de Reserve Derde Klasse in de zaal moest ook de hoofdmacht vandaag dus afscheid nemen van de Tweede Klasse. Na een fantastische comeback de afgelopen weken viel het doek in Nieuwehorne definitief. Sparta zal zich vanaf nu weer moeten focussen op de veldcompetitie, waar ook nog de broodnodige punten gesprokkeld moeten worden.

Op zaterdag 31 maart wordt de veldcompetitie hervat en zal de selectie op bezoek gaan bij buurtvereniging Noordenveld. Om 15.30 uur zullen beide hoofdmachten elkaar treffen met voorafgaand beide tweede teams. Alle support is van harte welkom aan de Borglaan in Roden.

Het bericht Over en uit voor Sparta na wedstrijd in Nieuwehorne verscheen eerst op InfoLeek.