Aftrap tuinseizoen en gratis compost bij De Tweemat

Aftrap tuinseizoen en gratis compost bij De Tweemat

REGIO – De winters in Nederland zijn veranderlijk. De schaatsen zijn nog niet opgeborgen of de lente staat alweer voor de deur. Het begin van de lente staat bij veel mensen in het teken van het klaarmaken van de tuin. Wethouder Mark de Haan van de gemeente Grootegast trapt het tuinseizoen af tijdens de Landelijke Compostdag op 17 maart.

Tijdens de Landelijke Compostdag kan op veel locaties in Nederland gratis compost afgehaald worden. Inwoners van de gemeenten Leek, Grootegast en Marum hebben het hele jaar de mogelijkheid gratis compost af te halen bij milieustraat De Tweemat in Grootegast. Op 17 maart helpt wethouder Mark de Haan de eerste inwoners vanaf 10:00 uur met het volscheppen van hun kar. Een dekzeil voor het afsluiten van de kar is wel noodzakelijk.

Wethouder Mark de Haan: ‘We streven ernaar om zoveel mogelijk afval te scheiden en nuttig te hergebruiken. Daarom werken we in het Westerkwartier aan duurzame compost. Het door de inwoners aangeleverde tuinafval wordt ter plekke omgezet in compost en kan gebruikt worden om de tuinaarde te voeden. Dit is goed voor de bodem en van onschatbare waarde voor het milieu.”

Het bericht Aftrap tuinseizoen en gratis compost bij De Tweemat verscheen eerst op InfoLeek.